11:04 10.07.2018

Молдова має намір за дипломатичними каналами і в ООН шукати підтримки у виконанні резолюції про виведення російських військ

2 хв читати
Молдова має намір за дипломатичними каналами і в ООН шукати підтримки у виконанні резолюції про виведення російських військ

Молдова розробляє план дій із виконання резолюції ООН про виведення російських військ із Придністров'я, повідомив міністр закордонних справ та європейської інтеграції (МЗСЄІ) республіки Тудор Ульяновський під час щорічного засідання послів Молдови, акредитованих за кордоном.

"Ми розробляємо внутрішній план дій з виконання цієї резолюції. На перших порах - це внутрішній план дій. І добре, що він поки що буде внутрішнім, ми маємо добре підготуватися. Але ми точно використовуватимемо платформу ООН для більшого просування й організації різних заходів, відповідно до цієї резолюції", - сказав молдовський міністр.

Т.Ульяновський додав, що молдовським дипломатам у країнах перебування необхідно заручитися підтримкою, щоб "спільними зусиллями добитися виконання цього важливого документа ООН".

Міністр закликав дипломатів враховувати складну ситуацію в сусідній Україні.

"Ми маємо піклуватися про безпеку країни. Для нас важливо зміцнювати відносини з Північноатлантичним альянсом, але у рамках положень Конституції, яка свідчить що Молдова - нейтральна країна", - зазначив Т.Ульяновський.

Наприкінці червня Генасамблея ООН схвалила резолюцію, в якій міститься заклик вивести іноземні війська з території Молдови. Як повідомлялося, в документі міститься заклик до РФ "у повній відповідності до правил, беззастережно і невідкладно завершити виведення Оперативної групи російських військ" із території Придністров'я відповідно до зобов'язань, прийнятих на Стамбульському саміті ОБСЄ 1999 року. Резолюцію винесла на голосування Молдова за підтримки Канади, Грузії, Румунії, України та Естонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА