14:37 10.07.2018

Білоцерківський аеродром планує створити міжнародний аеропорт

2 хв читати
Білоцерківський аеродром планує створити міжнародний аеропорт

КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (Біла Церква Київської обл.) планує створити міжнародний аеропорт, повідомив директор КП Сергій Кандауров.

"Сподіваюся, що аеродром найближчим часом стане аеропортом. У п'ятницю в Міністерстві інфраструктури відбулася нарада, де розглядалися перспективи розвитку авіації в Україні. Зокрема, було презентовано пре-ТЕО (попереднє техніко-економічне обґрунтування - ІФ) створення мультимодального транспортного вузла у Білій церкви. Наявність автотраси, залізниці та аеродрому робить цей вузол дуже перспективним для перевалки вантажу тощо", - повідомив С.Кандауров на прес-конференції у вівторок.

За його словами, аеродром звернувся до Кабміну з проханням відкрити пункт пропуску через кордон на аеродромі, що надсть можливість підприємству розвивати аеропорт. С.Кандауров додав, що аеродром безпосередньо межує з митним постом "Біла Церква".

"Технічні характеристики нашої злітно-посадкової смуги дозволяють приймати літаки "Боїнг". Щороку з Білоцерківського району за кордон літають понад 218 тис. осіб. В один бік, стільки ж в інший. Один (щоденний - ІФ) рейс" Боїнг 737 "- це 120 тис. пасажирів на рік і 1000 тонн вантажу. Сподіваємося, проект (створення аеропорту - ІФ) просуватиметься найближчі рік-два", - зазначив директор білоцерківського аеродрому.

За даними на сайті КП, приблизна вартість створення аеропорту становитиме EUR52 млн.

КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" створено в 2000 році на базі "Білоцерківського авіаремонтного заводу" і військового аеродрому Міністерства оборони України. Підприємство розташоване на відстані 80 км від Києва.

До авіаційного комплексу входить аеродром, промисловий майданчик, два ангари та промислові приміщення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА