15:43 10.07.2018

30% українців виступають за повне членство України в ЄС, 21% - за вільну торгівлю, 20% влаштовує нинішній рівень

2 хв читати
30% українців виступають за повне членство України в ЄС, 21% - за вільну торгівлю, 20% влаштовує нинішній рівень

30% громадян України вважають, що Україна має прагнути до повного членства в Євросоюзі, 21% виступають за вільну торгівлю без обмежень, 20% влаштовує нинішній рівень відносин, 14% опитаних вважають, що Україні потрібно взагалі відмовитися від зближення з ЄС.

При цьому, згідно з даними опитування, проведеного в травні 2018 року соціологічною компанією GFK Ukraine на замовлення центру "Нова Європа", за повну інтеграцію України в ЄС найбільше виступають у західних областях України (54,5%), у східних регіонах - лише 13 , 2%.

Водночас кожен четвертий житель східних областей України (без непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей) виступає за припинення зближення з ЄС.

Головною ознакою того, що в їхній області відбувається європейська інтеграція, для 39% респондентів є поліпшення якості обслуговування в закладах соціальної інфраструктури (лікарні, школи, дитсадки), для 33% - поліпшення транспортної інфраструктури, для 33% - поява в його населеному пункті нових робочих місць і прихід іноземних інвесторів.

Основними перешкодами для євроінтеграції в своєму регіоні українці вбачають брак фінансових коштів (37%), хабарництво місцевих чиновників (37%), некомпетентність і опір місцевої влади (29%), пасивність громадськості і слабкість місцевих громадських організацій (26%), нерозуміння суті євроінтеграційних реформ (25%).

Опитування проводилося в рамках проекту "Програма сприяння громадської активності "Приєднуйся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється організацією Pact. Загалом було опитано не менше 2 тис. осіб на всій території України, окрім тимчасово окупованого Криму і непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА