18:21 10.07.2018

"Самопоміч" пропонує Раді звернутися до президента України щодо припинення співпраці з РФ в Азовському морі і Керченській протоці

3 хв читати
"Самопоміч" пропонує Раді звернутися до президента України щодо припинення співпраці з РФ в Азовському морі і Керченській протоці

Фракція "Самопоміч" внесла до Верховної Ради України проект постанови про звернення до президента України Петра Порошенка, міністра оборони Степана Полторака щодо денонсації договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки.

"Фракція" Самопоміч "вже зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про звернення Верховної Ради України до президента і народу України. Внесений проект постанови вимагає від президента України негайно подати до Верховної Ради України проект закону про денонсацію договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво і використання Азовського моря і Керченської протоки", - повідомив народний депутат з фракції" Самопоміч "Семен Семенченко на вечірньому засіданні українського парламенту у вівторок.

Як повідомляється на офіційному сайті Ради, проект постанови про звернення Верховної Ради України до президента України, Міністра оборони України щодо договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки "(№8583) зареєстровано у вівторок, 10 липня.

У тексті проекту постанови, яке є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна" запропоновано наголосити, що спорудження через Керченську протоку моста, який з'єднав тимчасово окуповану АР Крим і Таманський півострів Російської Федерації "є кричущим порушенням норм міжнародного морського права і втручанням у виключну економічну зону України".

"З огляду на систематичні порушення свободи судноплавства, затримання та перешкоджання Федеральною службою безпеки Російської Федерації заходженню судів до порти України на Азовському морі, Верховна Рада України постановляє президенту України подати до Верховної Ради України проект закону про денонсацію договору між Україною та Російської Федерації про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, ратифікованого законом №1682-IV від 20 квітня 2004 року із подальшою демаркацією державного кордону в Азовському морі", - зазначено в документі.

У проекті постанови також рекомендується президенту України відповідно до закону України про національну безпеку звернутися з позачерговим зверненням до українського парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України у зв'язку з будівництвом моста через Керченську протоку і активними діями Російської Федерації в Азовському морі.

Проект постанови також зобов'язує міністра оборони України негайно прибути на пленарне засідання Верховної Ради, щоб доповісти про ситуацію, яка склалася в Азовському морі в зв'язку з агресивними діями Російської Федерації.

Раніше цього ж дня Міністерство інфраструктури України повідомило, що спеціальні підрозділи Російської Федерації з 29 квітня необгрунтовано та безпідставно збільшили кількість оглядів суден, що прямують до портів України через Керченську протоку, незалежно від прапора судна.

"Загалом у період з 29 квітня до 9 липня 2018 року Російська Федерація затримала для огляду 93 судна. У результаті таких оглядів судна простоюють від кількох годин до кількох днів. Судновласники зазнають невиправданих витрат", - цитує прес-служба заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА