19:36 10.07.2018

У Києві відбулась акція на підтримку Віди і Вукоєвича під посольством Хорватії

2 хв читати
У Києві відбулась акція на підтримку Віди і Вукоєвича під посольством Хорватії

Біля посольства Хорватії в Києві активісти організацій "Ветеранське братство" і "Національні дружини" провели акцію на підтримку виключеного з делегації збірної Хорватії Огнєна Вукоєвича і захисника хорватів Домагоя Віди, який був попереджений ФІФА за відеоролик з гаслом "Слава Україні!" після матчу з Росією.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники акції тримали в руках прапори України і Хорватії, плакати з критикою на адресу ФІФА і з гаслами на підтримку колишніх гравців київського "Динамо" О.Вукоєвича і Д.Віди.

Активісти передали звернення в посольство Хорватії, в якому вказали, що гасло "Слава Україні!" не є образливим або дискримінаційним.

"Ми сподіваємося, що ця ситуація вирівняється. Не можна карати людей за їхню любов до України", - зазначив керівник "Ветеранського братерства" Дмитро Шатровський.

Як повідомлялося, після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії в 1/4 чемпіонату світу з футболу 2018 року футболіст хорватської збірної, екс-гравець ФК "Динамо" (Київ) Д.Віда разом з екс-гравцем збірної Хорватії і київського клубу О.Вукоєвичем опублікували в соцмережах відеоролик з привітаннями Україні. На відео Д.Віда скандує: "Слава Україні!", А О.Вукоєвич каже: "Це перемога за Динамо і за Україну".

8 липня стало відомо, що Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Д.Віді за цей відеоролик. Також 8 липня Хорватська федерація футболу заявила, що відеозапис за участю захисника збірної Д.Віди і помічника тренерського штабу О.Вукоєвича був лише відповіддю на "численні повідомлення підтримки, отримані з України під час чемпіонату світу з футболу 2018 року" і не носив політичний характер.

9 липня Хорватська футбольна федерація повідомила, що колишній футболіст і тренер-селекціонер київського "Динамо" Огнєн Вукоєвич був звільнений від обов'язків помічника тренерського штабу збірної Хорватії на ЧС-2018 і більше не буде членом хорватської делегації на турнірі.

Федерація футболу України 9 липня заявила, що обурена цькуванням Д.Віди після опублікованого відео. А.Павелко звернувся до ФІФА і УЄФА з обґрунтуванням позиції української сторони. Зокрема, в його листах йдеться про те, що гасло "Слава Україні!" є вітанням, вшануванням пам'яті загиблих, патріотичним символом незалежності, свободи і волелюбності українського народу, а також гаслом, який часто використовується українськими вболівальниками для підбадьорювання своїх команд під час матчів. При цьому не є дискримінаційним або "крайнім правим" гаслом.

10 липня президент ФФУ повідомив, що українська футбольна федерація хоче домогтися скасування рішення ФІФА щодо Д.Віди і О.Вукоєвича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА