17:40 11.07.2018

ХК "Укрспецтехніка" забезпечила чергову поставку РЛС "Малахіт-М" в інтересах ЗСУ

2 хв читати
ХК "Укрспецтехніка" забезпечила чергову поставку РЛС "Малахіт-М" в інтересах ЗСУ

 ПрАТ "Холдингова компанія" Укрспецтехніка", що входить до складу "Ліги оборонних підприємств України", забезпечила чергову поставку до армії в рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) нового радіолокаційного обладнання, що став на бойове чергування з контролю повітряного простору України.

"Компанією "Укрспецтехніка" успішно, а головне якісно і в строк виконано чергову поставку РЛС "Малахіт-М" з держконтракту. РЛС "Малахіт-М" стала на бойове чергування для моніторингу і контролю за повітряною обстановкою над територією України", - повідомила компанія на сторінці в Facebook.

РЛС "Малахіт-М" метрового діапазону з цифровим зворотним зв'язком та автопередачею інформації було прийнято на озброєння ЗСУ в січні 2012 року. РЛС перебувають на бойовому чергуванні цілодобово, забезпечуючи стабільну роботу з виявлення і супроводу цілей, цифрової обробки і автоматичного передання даних про них. З 2014 року "Малахіт-М" успішно працює і в зоні бойових дій на сході України.

За даними розробника, технічні характеристики РЛС надають можливість виявляти за один огляд 256 цілей; дальність виявлення РЛС винищувача типу МіГ (на висотах більше 10 км) - 400 км; мінімальна дальність виявлення мети - 2,5 км; дальність виявлення малорозмірних цілей на висотах до 300 м - 30-70 км; споживана потужність РЛС - 6,5 кВт. Як шасі для "малахіту-М" виступає автомобіль КрАЗ з вантажним причепом.

За даними з відкритих джерел, з моменту прийняття станції на озброєння, на базі "Укрспецтехніки" вироблено і поставлено ЗСУ близько 30 од. РЛС "Малахіт".

ПрАТ "ХК "Укрспецтехніка" працює в Україні з 1989 року. Спеціалізація компанії передбачає, зокрема, розробку, виробництво і модернізацію озброєння та військової техніки, і зокрема: радіолокаційних комплексів виявлення повітряних, наземних і надводних цілей; автоматизованих систем управління військами, розвідкою, зброєю для ВВС, ППО, ВМФ, поліції і прикордонників; технічних засобів захисту інформації.

З 2016 року компанія входить до складу "Ліги оборонних підприємств України", що об'єднує понад 50 приватних підприємств української оборонної промисловості.

В умовах нових викликів обороноздатності України оперативне переоснащення ЗСУ сучасними засобами РТР і РЕБ зараховано до пріоритетів ОПК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА