19:08 11.07.2018

Порошенко про вчинок Віди та Вукоєвича: Україна цінує підтримку Хорватії і готова підтримати справжніх друзів

2 хв читати
Порошенко про вчинок Віди та Вукоєвича: Україна цінує підтримку Хорватії і готова підтримати справжніх друзів

Україна високо цінує підтримку хорватських футболістів Домагоя Віди та Огнена Вукоєвича, зазначає президент України Петро Порошенко.

"Хорвати як ніхто інший знають, чого вартує підтримка в часи скрути, в дні тяжкого протистояння. Тим цінніші для нас слова підтримки Домагоя та Огнена", - написав глава Української держави на своїй сторінці у Facebook у середу.

Він зазначив, що Україна цінує цю підтримку і також "готова підтримати справжніх друзів".

"Слава Україні!" - закінчив свій пост П.Порошенко.

Як повідомлялося, після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії в 1/4 чемпіонату світу з футболу 2018 року футболіст хорватської збірної, екс-гравець ФК "Динамо" (Київ) Д.Віда разом з екс-гравцем збірної Хорватії та київського клубу О.Вукоєвичем розмістили в соцмережах відеоролик із вітаннями Україні. На відео Д.Віда скандує: "Слава Україні!", а О.Вукоєвич каже: "Це перемога за "Динамо" і за Україну".

8 липня стало відомо, що Дисциплінарний комітет ФІФА оголосив попередження Д.Віді за цей відеоролик. Також 8 липня Хорватська федерація футболу заявила, що відеозапис за участю захисника збірної Д.Віди та помічника тренерського штабу О.Вукоєвича був лише відповіддю на "численні повідомлення підтримки, отримані з України під час чемпіонату світу з футболу 2018 року" й не мав політичного характеру.

9 липня Хорватська футбольна федерація повідомила, що колишнього футболіста і тренер-селекціонера київського "Динамо" Огнена Вукоєвича було звільнено від обов'язків помічника тренерського штабу збірної Хорватії на ЧС-2018, і він більше не буде членом хорватської делегації на турнірі.

Федерація футболу України 9 липня заявила, що обурена цькуванням Д.Віди після розміщеного відео. Андрій Павелко звернувся до ФІФА і УЄФА з обґрунтуванням позиції української сторони. Зокрема, в його листах ідеться про те, що гасло "Слава Україні!" є вітанням, цшануванням пам'яті загиблих, патріотичним символом незалежності, свободи і волелюбності українського народу, а також гаслом, яке часто використовують українські вболівальники для підбадьорювання своїх команд під час матчів. При воно цьому не є дискримінаційним або "ультраправим" гаслом.

10 липня президент ФФУ повідомив, що українська футбольна федерація хоче домогтися скасування рішення ФІФА стосовно Д.Віди та О.Вукоєвича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА