07:45 12.07.2018

Бойовики в понеділок здійснили 17 обстрілів позицій ЗС України, один військовослужбовець поранений

2 хв читати
Бойовики в понеділок здійснили 17 обстрілів позицій ЗС України, один військовослужбовець поранений

За минулу добу бойовики продовжили порушувати встановлений з 1 липня режим припинення вогню на Донбасі на час збору врожаю (так зване "хлібне перемир'я"), зробивши 17 обстрілів позицій Збройних сил України, один військовослужбовець поранений, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС).

"11 липня, обстановка в районі операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська майже по всій лінії зіткнення порушували режим припинення вогню, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. За минулу добу противник 17 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ", - йдеться у зведенні, опублікованому на сторінці прес-центру ООС в Фейсбук у четвер вранці.

На Луганському напрямку у Станиці Луганської бойовики вчинили провокацію на ділянці розведення сторін, випустивши кілька черг з великокаліберного кулемета в сторону позицій ЗСУ, чим укотре зірвали виконання рішення Тристоронньої контактної групи. Також обстрілу з гранатометів піддалися захисники Кримського.

Відзначається, що значно активізувалися бойовики на Світлодарському напрямку. Там противник 7 разів відкривав прицільний, проте нетривалий вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил. Вогневому впливу піддалися захисники Новолуганського, Світлодарська та Луганського.

"На Донецькому і Маріупольському напрямках відзначається зниження активності ворога, порівнюючи з попередньою добою. Російські окупаційні війська відкривали одиничний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Красногорівки, Мар'їнки, Авдіївки, Талаківки і Широкиного", - йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки двоє окупантів отримали поранення.

Також у штабі зазначили, що протягом поточної доби бойовики 5 разів порушили режим припинення вогню на Донецькому і Маріупольському напрямках. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї були обстріляні позиції Операції поблизу Мар'їнки, Березової, Троїцького і Водяного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Зеленський провів у Дніпрі нараду

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА