08:51 12.07.2018

У Запоріжжі викрили шахраїв, які від імені прокуратури області вимагали здійснити переказ коштів

2 хв читати
У Запоріжжі викрили шахраїв, які від імені прокуратури області вимагали здійснити переказ коштів

Прокуратура Запорізької області виявила шахраїв, які здійснювали дзвінки керівникам підприємств Запоріжжя і вимагали грошей для "благодійних цілей" від імені прокуратури.

"Сьогодні зухвалі зловмисники, серед яких - кримінальні елементи регіону, здійснили низку телефонних дзвінків керівникам окремих підприємств Запоріжжя і нібито від імені прокурора Запорізької області, а також заступників прокурора Запорізької області вимагали здійснити переказ грошових коштів" із благодійною метою", - повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області.

Раніше зловмисники вже діяли за аналогічною схемою, використовуючи ім'я керівника Запорізької обласної державної адміністрації.

"На жаль, саме пережитки "ідолопоклонства" перед правоохоронними органами та представниками влади грають на користь злочинцям і роблять цю шахрайську схему ефективною", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що представники кримінального світу, політичні провокатори та звичайні шахраї намагаються завдати максимальної шкоди - отримати легку наживу на довірі й водночас дискредитувати органи прокуратури та органи влади в суспільстві.

"Незважаючи на це категорично заявляємо, що керівництво прокуратури Запорізької області не має ніякого стосунку до цих злочинних дій і невідкладно звертається з наполегливим закликом бути вкрай обачними!" - додали в прокуратурі.

Також співробітники прокуратури попередили, що в разі таких дзвінків і повідомлень не можна виконувати вказівки шахраїв.

Усі такі повідомлення є провокацією і злочином, тому в разі дзвінків зловмисників необхідно негайно звернутися до правоохоронних органів із відповідними заявами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА