09:57 12.07.2018

Україна досягла успіху в реформах, але для наближення до НАТО не варто зменшувати обертів цього процесу

2 хв читати
Україна досягла успіху в реформах, але для наближення до НАТО не варто зменшувати обертів цього процесу

Генеральний секретаріат НАТО Єнс Столтенберг закликає Україну не зменшувати темпів проведення реформ, оскільки це наближає країну до вступу до альянсу.

Під час спільної з президентом України Петром Порошенком заяви для ЗМІ в четвер уранці в Брюсселі генсек НАТО нагадав, що Київ проголосив своєю довгостроковою метою вступ до альянсу.

"Наразі основний акцент робиться на проведення реформ. Ви досягаєте значного прогресу. Ухвалення закону про нацбезпеку - це той крок, який ми схвалюємо. Цей закон є ключовим при встановленні контролю і цивільного нагляду за армією і службами безпеки. Й імплементація закону необхідна для реального проведення цієї реформи. Тому я закликаю вас не збавляти обертів, тому що це наблизить Україну до НАТО", - сказав Є.Столтенберг.

Генсек нагадав, що країни-члени альянсу продовжують підтримувати Україну, надаючи експертів, фахівців та обладнання.

"Всеосяжний пакет допомоги, який передбачає політичні та практичні заходи, є частиною нашої підтримки. Сюди також входять присутність експертів у Києві та спільні проекти з кіберзахисту, реабілітації військових і логістики", - зазначив він. Окремо Є.Столтенберг подякував главі Української держави за участь у місіях НАТО.

"Ми глибоко цінуємо те, що робить Україна в НАТО, - в місіях від Косова до Афганістану, а також у силах реагування НАТО. Я схвалюю вашу прихильність до поглиблення зв'язків між Україною та альянсом", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА