10:58 12.07.2018

Рада ратифікувала угоду про співпрацю з Нідерландами у розслідуванні трагедії МН17

2 хв читати
Рада ратифікувала угоду про співпрацю з Нідерландами у розслідуванні трагедії МН17

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Нідерландами, що визначає порядок притягнення до відповідальності на території України осіб, визнаних винними в катастрофі літака рейсу MH-17 судом у Нідерландах.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект (№0194) про ратифікацію в цілому проголосував 241 народний депутат на пленарному засіданні в четвер.

Угода між Україною та Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збитим літаком рейсу MH-17 17 липня 2014 року, передбачає, що центральними органами в Україні, через які направлятимуться запити про правову допомогу, є Генеральна прокуратура та Міністерство юстиції, для Королівства Нідерландів - міністр безпеки та юстиції.

В угоді зазначається, що Нідерланди мають компетенцію переслідувати осіб за злочини, пов'язані з катастрофою, і з цією метою Україна може передати кримінальне провадження на підставі Європейської конвенції передання проваджень у кримінальних справах, зокрема на прохання нідерландської сторони.

Згідно з угодою обвинувачувані, які перебувають на території України й у видачі яких у Нідерланди відмовлено, можуть узяти участь у судовому розгляді в Нідерландах в режимі відеоконференції.

В угоді прописано порядок організації судового розгляду в режимі відеоконференції, а також надання свідчень свідків та експертів у такому режимі. Угода також передбачає виконання покарання щодо особи з українським громадянством, яка перебуває на території України. Угода визначає формат запиту про передання виконання, а також порядок взяття під варту.

В угоді зазначається, що виконання покарання в Україні здійснюється згідно з українським законодавством, а також виконання покарання в Україні припиняє виконання покарання в Королівстві Нідерландів. В угоді прописано порядок організації та розрахунку терміну відбування покарання за злочини, пов'язані з аварією літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА