12:13 12.07.2018

Майже 40% українців відчули зміни при перетині кордону з ЄС після введення "безвізу"

2 хв читати
Майже 40% українців відчули зміни при перетині кордону з ЄС після введення "безвізу"

Близько 40% українців відчули зміни в перетині кордону після введення безвізового режиму з Європейським Союзом, найбільш низько оцінили роботу пункту пропуску на кордоні зі Словаччиною "Ужгород-Вишнє Німецьке", свідчать дані опитування ГО "Європа без бар'єрів".

Згідно з даними опитування, 39% опитаних відчули зміни в процедурі перетину кордону, 55% - не відчули змін, 4% не змогли відповісти, 2% не подорожував до введення безвізового режиму.

"Майже половина з тих, хто відчув зміни, зазначили, що вони не були позитивними", - сказала виконавчий директор ГО "Європа без бар'єрів" Ірина Сушко.

Серед позитивних змін називали полегшення і прискорення процедури перетину кордону, свободу використання біометричного паспорта без візи для короткострокових поїздок, зростання поваги і лояльності до українців.

Серед негативних - затори і черги на пропускних пунктах через збільшення потоку подорожуючих, а також більшу увагу до підтверджувальних документів з боку прикордонників сусідніх держав.

Респондентів також попросили оцінити роботу пунктів пропуску на кордоні, де 0 - найвища оцінка, 2 - низька. Найбільш високо респонденти оцінили роботу ПП Вилок-Тісабеч і Косино-Барабаш (по 0,4), Д'яково-Халмеу і Порубне-Сірет (по 0,6).

Найбільш низько респонденти оцінили роботу ПП Ужгород-Вишнє Німецьке (1,8), Краковець-Корчилава, Угринів-Долгобичів, Шегині-Медика і Малий Березний (по 1,6).

Опитування було проведено Громадською організацією "Європа без бар'єрів" на 18 пунктах пропуску на кордонах між Україною і Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією в квітні-травні 2018 року. В рамках дослідження було проведено 2220 інтерв'ю, з них 1386 - з громадянами України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА