20:02 12.07.2018

У Києві з 14 липня дорожчає проїзд у пасажирському транспорті

3 хв читати
У Києві з 14 липня дорожчає проїзд у пасажирському транспорті

Із 14 липня у Києві встановлюють нові тарифи на проїзд в міському пасажирському транспорті (метрополітен, автобус, трамвай, тролейбус, фунікулер і міська електричка).

Як повідомляється на сайті Київської міськдержадміністрації, відповідне розпорядження підписав міський голова – голова КМДА Віталій Кличко.

Згідно з документом, у разі придбання жетона для проїзду в метро або разового квитка для проїзду в наземному транспорті пасажири платитимуть за одну поїздку 8 грн.

Пасажири, які регулярно їздять громадським транспортом і користуються системою поповнення безконтактних карток, матимуть можливість сплачувати за 1 поїздку в метрополітені від 6,50 грн (у разі одноразового придбання 50 поїздок). Разовий квиток коштуватиме 8,00 грн. Термін дії безконтактної картки збільшується із 6 до 12 місяців та обчислюватиметься не з дати останнього поповнення, а з дати останнього використання. Зазначимо, що кількість поїздок, одноразово придбаних на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50 одиниць, а загальна кількість таких поїздок не може перевищувати 100 одиниць.

Пасажири, які користуються місячними проїзними квитками сплачуватимуть за 1 поїздку від 6,14 грн (у місячному проїзному квитку на 4 види транспорту) до 6,50 грн (у місячному проїзному квитку на 1 вид наземного транспорту). При цьому, у місячних проїзних квитках на наземні види транспорту та міську електричку кількість поїздок залишатиметься необмеженою.

Вартість проїзного квитка на один календарний місяць у наземному транспорті (без обмеження кількості поїздок) коштуватиме 390 грн, а у метрополітені – 610 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 46 поїздок) – 570 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 62 поїздки) – 670 грн.

У КП "Київський метрополітен" запроваджуються нові проїзні квитки, що використовуватимуться з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (за 75 грн), 14 поїздок на 7 днів (за 104 грн) та 30 поїздок на 15 календарних днів (за 210 грн).

Згідно з розпорядженням, збережено пільги на проїзд у громадському транспорті для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення.

У КМДА наголосили, що раніше придбані проїзні квитки залишаються дійсними на поточний місяць (липень). Також пасажири можуть здійснювати проїзд у метрополітені за раніше придбаними пластиковими безконтактними картками. Крім того, до кінця липня пасажирам можна оплачувати проїзд в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці раніше придбаними за нинішньою вартістю жетонами та разовими квитками старого зразка без доплати.

До кінця липня 2018 року пасажирам надається право здійснювати проїзд у міському пасажирському транспорті – метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці, який працює у звичайному режимі руху, за раніше придбаними за попередньою вартістю жетонами та разовими квитками старого зразка без доплати. До кінця липня 2018 року пасажири мають можливість обміну жетонів старого зразка в касах станцій метрополітену (один жетон старого зразка на один жетон нового зразка), придбаних до моменту зміни тарифів, на нові без доплати до діючого тарифу. Обмін жетонів старого зразка буде здійснюватись на станціях "Майдан Незалежності", "Дорогожичі", "Політехнічний інститут", "Дарниця" (вестибюль № 2).

Протягом серпня пасажири можуть обміняти раніше придбані жетони і разові квитки старого зразка на нові пропорційно встановленому розміру тарифу або з відповідною доплатою.

З 1 вересня раніше придбані жетони і разові квитки старого зразка обміну не підлягають, гроші за них не повертаються.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА