20:39 12.07.2018

Слон Карл прооперований у зоопарку Талліна за участю сорока солдатів-строковиків

2 хв читати
Слон Карл прооперований у зоопарку Талліна за участю сорока солдатів-строковиків

У Талліннському зоопарку понад 60 людей, включаючи більше 40 військовослужбовців, взяли в четвер участь у проведенні африканському слону Карлу операції з розкриття двох абсцесів, повідомляє прес-служба зоопарку.
"На передній нозі Карла вже деякий час був гнійне утворення, тобто абсцес. Другий абсцес, поменше, був на щоці слона", - розповів директор зоопарку Тійт Маран.
Операція пройшла у співпраці з ветеринарами Естонського університету природничих наук, яких представляла команда з п'яти хірургів на чолі з завкафедри клінічної ветеринарної медицини Олександром Семеновим. В операції також брав участь доктор Кобус Раате, який 15 років пропрацював в Крюгерському національному парку ПАР і має досвід в лікуванні понад 1 тис. слонів.
"Під час операції ми розкрили обидва абсцеси, очистили рани зсередини і взяли проби, щоб уточнити діагноз", - повідомив О.Семенов після завершення операції.
Директор зоопарку зазначив, що "оскільки великий абсцес був розташований поблизу правого ліктьового суглоба слона, був ризик, що під час загальної анестезії слон ляже не на той бік, тому прийняли рішення на користь анестезії в положенні стоячи".
"Також був ризик, що Карл впаде. Тому, щоб його підняти, на місці чергував 41 строковик Сторожового батальйону. Вони за необхідності рухали б слона, що важить 6 тонн", - повідомив Т.Маран.
Проте, як зазначив О.Семенов, "все пройшло за планом". "Слон заснув в правильному положенні, і нам не потрібна була допомога військовослужбовців", - пояснив він.
Відвідувачі Талліннського зоопарку тепер деякий час не зможуть побачити Карла, оскільки йому буде потрібно не менше тижня на те, щоб прийти в себе після операції.
Як зазначає К.Раат, "подібні рани заживають до півроку після операції і можуть спочатку налякати відвідувачів зоопарку". Однак він закликав їх не турбуватися, оскільки "кровотеча ран є частиною процесу одужання".
У Талліннському зоопарку живуть три африканські слони: слонихи Драй і Фіен і слон Карл, що народилися в Крюгерському національному парку в ПАР. Слони прибули до Таллінна влітку 1985 року, коли їм було два-три роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА