20:46 12.07.2018

Автомобіль нардепа Павла Пинзеника зіткнувся з учасником акції власників авто на єврономерах

3 хв читати
Автомобіль нардепа Павла Пинзеника зіткнувся з учасником акції власників авто на єврономерах

Автомобіль, що належить першому заступнику голови парламентського комітету з питань регламенту Павлу Пинзенику (фракція "Народний фронт"), в якому перебував сам П.Пинзеник і двоє його колег-депутатів, наїхав на одного з учасників акції власників автомобілів на єврономерах в четвер.

За словами П.Пинзеника, учасники акції накинулися на його автомобіль, після чого мітингувальник, що начебто постраждав, заліз на капот автівки. "Їхали Інститутською в автомобілі, який належить мені на праві приватної власності. Десь перед поворотом праворуч на вулицю Шовковичну кинулися на автомобіль так звані мітингувальники з наміром його зупинити, почали бити його руками-ногами, важкими предметами, розбили скло заднього виду. Намагалися пробратися в автомобіль через двері або через розбите заднє скло. Після цього, щоб зупинити автомобіль, на його капот кинувся один з мітингувальників", – розповів П.Пинзеник в ефірі телеканалу "112. Україна" в четвер.

На запитання про стан людини, яку, за даними деяких ЗМІ, він нібито збив і у якої внаслідок цього зафіксовано перелом ноги, депутат сказав, що йому про неї нічого невідомо, але зазначив, що у мітингувальника, що ліг на капот його автомобіля, навряд-чи був перелом кінцівки. "Дуже малоймовірно, оскільки я бачив, як він, після того, як йому набридло лежати на капоті, власними руками і ногами з нього зліз і пішов. Я думаю, що обов'язково знайдуть, якщо вже не знайшли, і встановлять стан його здоров'я, як психічного, так і фізичного", – сказав П.Пинзеник.

На запитання, навіщо мітингувальники здійснили напад, парламентарій розповів: "Крики були такі: повертайтеся в Раду, ухвалюйте закон. Потім змінилися вимоги і звелися за великим рахунком до того, щоб нас повісити на найближчому дереві".

При цьому мітингувальники, за його словами, розбили заднє скло "в один із перших моментів нападу на автомобіль". Після того, як на капот лягла людина, "автомобіль, звісно, зупинився і після того був заблокований; деякий час ми були заблоковані мітингувальниками під охороною співробітників поліції, після чого були безпечно виведені з місця події".

Він розповів, що в його автомобілі не було відеореєстратора. "Будемо шукати інше відео... У мій автомобіль кидалася руками, ногами, головами і тілами доволі велика кількість людей. Я думаю, що відео з камер відеоспостереження знайдеться, і ми все це побачимо", – розповів депутат.

За словами П.Пинзеника, його автомобіль їхав без кортежу, в салоні перебувало чотири людини: його помічник, який був за кермом авто, і два інших народних депутати – Олег Кришин і Олена Масоріна, обидва з фракції "Народний фронт".

Нардеп О.Масоріна, яка перебувала в салоні авто П.Пинзеника, також стверджує, що на капот машини стрибнув один із мітингувальників. В ефірі телеканалу "112. Україна" вона розповіла, що той якийсь час залишався на капоті, а коли прибула поліція, самостійно піднявся і пішов.

Сам П.Пинзеник за підсумками події зробив заяву для ЗМІ. "Питання людського життя і здоров'я – це не те, чим можна маніпулювати в інтересах інформаційних воєн або в політичних інтересах, або якщо я комусь просто не подобаюся. Я не збивав людину і не завдавав їй ніякої шкоди. Для мене це дуже важливо", – заявив депутат.

Згідно з електронною декларацією П.Пинзеника за 2017 рік, він і його дружина Ольга мають у спільній власності два автомобілі – Toyota Land Cruiser 200 (2015 року випуску) і Toyota Highlander (2012 року випуску).

Як повідомлялося, з 11 липня в центрі Києва біля будівлі Верховної Ради та Будинку уряду проходить мітинг з вимогою доступного розмитнення імпортних автомобілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА