22:04 12.07.2018

Голова "Укрпошти" подав у відставку і назвав умови продовження контракту

3 хв читати
Голова "Укрпошти" подав у відставку і назвав умови продовження контракту

В. о. генерального директора "Укрпошти" Ігор Смілянський написав міністру інфраструктури Володимиру Омеляну заяву про відставку й озвучив умови, на яких він готовий продовжити керівництво держкомпанією після 31 серпня цього року.

"Незважаючи на поширену практику в. о. в нашій країні, я вважаю, що успішно керувати такою великою і складною компанією, як "Укрпошта", в статусі в. о. нескінченно - неправильно. Йдучи вперед, я вважаю, повинен бути чіткий мандат довіри і система контролю, і так - мотивації", - написав І.Смілянський на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначено на його сторінці в соцмережі, серед необхідних умов нового контракту - можливість формування власної команди і ринкові зарплати, політична незалежність, можливість реалізації "шокових" реформ і підтримана урядом стратегія розвитку компанії.

"…І так, ринкова система мотивації (як би політично непопулярно це не звучало) із зрозумілими орієнтирами для керівництва компанії - що важливіше: прибуток сьогодні або якісна інфраструктура завтра; присутність навіть у збиткових селах, щоб там була цивілізація, або все-таки прибуток; а що робити, якщо не платять за послуги, що надаються, навіть за собівартість? На всі ці питання відповіді повинні бути визначені чітко на початку контракту, щоб потім не було здогадів, навіщо і куди бігла команда і компанія", - зазначив він.

І.Смілянський у четвер увечері повідомив про своє рішення журналістам, відзвітувавши про керівництво компанією за останні два роки.

Напередодні президент України Петро Порошенко відреагував на звернення громадян про скорочення відділень "Укрпошти" в сільській місцевості, а також припинення надання послуги з виплати пенсій через її відділення в разі, якщо регульовані державою тарифи на це не будуть підвищені, закликавши утриматися від таких кроків і виробити більш прийнятний варіант.

На зустрічі з І.Смілянським, міністрами соцполітики Андрієм Ревою, інфраструктури В.Омеляном і главою правління Пенсійного фонду Олексієм Зарудним глава держави назвав неприйнятними скорочення відділень "Укрпошти" в селах, тоді як компанія в рамках експерименту вже почала впроваджувати мобільні відділення, щоб відмовитися від нерентабельних стаціонарних. "Державні підприємства мають виконувати певні соціальні функції", - наголосив П.Порошенко.

Глава держави зазначив, що підтримує впровадження в "Укрпошті" нових сучасних методів роботи, зокрема, таких як інтернет-торгівля, але до опрацювання нової моделі роботи в селі та її затвердження урядом наполегливо рекомендував утриматися від скорочення мережі в селах і знайти компроміс із Пенсійним фондом.

У свою чергу прес-служба "Укрпошти" повідомила, що закриття відділень не відбудеться в разі зміни регульованих державою тарифів на виплату пенсій, які залишаються незмінними з 2004 року. І.Смілянський висловив сподівання на знаходження компромісу, який дасть змогу зберегти унікальну мережу "Укрпошти" в селах, нагадавши, що компанія внесла пропозиції щодо тарифів ще в листопаді 2017 року.

Як повідомлялося, Кабмін 20 квітня 2016 року за підсумками конкурсу призначив І.Смілянського, менеджера американського офісу KPMG, головою правління Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта". Під час реорганізації в ПАТ він перейшов на посаду в. о. гендиректора.

Наприкінці червня 2018 року уряд оголосив конкурс із відбору незалежних членів наглядової ради ПАТ "Укрпошта". Результати відбору мають бути оприлюднені до 12 вересня.

Потім 4 липня Кабмін погодився з пропозицією Мінінфраструктури призначити І.Смілянського генеральним директором "Укрпошти". Згідно зі схваленим протокольним рішенням, Мінінфраструктури в місячний термін зобов'язане забезпечити укладення контракту з І.Смілянським, попередній контракт з яким закінчився 2 липня цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА