08:31 13.07.2018

Суд присяжних зобов'язав Johnson & Johnson виплатити жінкам $ 4,69 млрд

2 хв читати
Суд присяжних зобов'язав Johnson & Johnson виплатити жінкам $ 4,69 млрд

Суд присяжних міста Сент-Луїс в штаті Міссурі виніс рішення у справі про присутність азбесту в дитячій присипці компанії Johnson & Johnson, повідомляє Bloomberg.

Присяжні вирішили, що компанія має виплатити 22 жінкам-позивачам $ 550 млн компенсацій матеріальних збитків і більше $ 4 млрд як компенсацію моральної шкоди. Після оголошення вердикту позивачі, члени їх сімей та адвокати зібралися навколо присяжних, обіймаючи їх з вдячністю. "Нехай Господь благословить вас", - зі сльозами на очах говорили позивачі, уточнює агентство.

Позивачі стверджували, що наявність азбесту в дитячій присипці приводила до виникнення ракових захворювань у тих, хто користувався цією продукцією. В основному компанію обвинувачують у тому, що вона не попереджала жінок про ризик розвитку раку яєчників через використання її продукції для інтимної гігієни.

Прес-секретар Johnson & Johnson Керол Гудвіч заявила, що компанія подасть апеляцію на це рішення. Вердикт "був результатом принципово несправедливого процесу, який дозволив позивачам представити групу з 22 жінок, більшість з яких не мали ніякого відношення до Міссурі, в одному випадку, стверджуючи, що у них розвинувся рак яєчників", - сказала вона. За її словами, "докази в справі були просто перевантажені забобонами".

Адвокат позивачів заявив, що J & J знала про забруднення її продукції азбестом і тримав цю інформацію в секреті від громадськості. Компанія сфальсифікувала тести, щоб не показувати наявність азбесту, впевнений він. "Якщо тест показував наявність азбесту, J & J відправляв його до лабораторії, яка, як знала компанія, надасть інші результати", - заявив він присяжним.

Професор права в університеті Святого Іоанна в Нью-Йорку Ентоні Сабіно розповів агентству, що відповідно до основних принципів Верховного суду штраф в розмірі $ 4 млрд, швидше за все, буде вважатися надмірним. За його словами, у J & J є хороший шанс знизити його.

Компанія заперечує обвинувачення у забрудненні її продукції азбестом або в фальсифікації результатів тестування.

Johnson & Johnson програла вже кілька процесів щодо тальку. Найбільший штраф у цій справі винесли в серпні 2017 присяжні Верховного суду Лос-Анджелеса - вони зобов'язали Johnson & Johnson заплатити $ 417 млн ​​жінці, яка заявила, що захворіла оваріальним раком після використання продукції на основі тальку.

Претензія жінки  висувалася до продукту компанії Johnson's Baby Powder (дитяча присипка).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту – СБУ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА