10:05 13.07.2018

Порошенко в день народження Сенцова пообіцяв надалі тиснути на Москву для звільнення всіх українців із російських в'язниць

2 хв читати
Порошенко в день народження Сенцова пообіцяв надалі тиснути на Москву для звільнення всіх українців із російських в'язниць

Президент України Петро Порошенко заявив, що українська влада продовжить об'єднувати цивілізований світ і надалі тиснути на Росію для звільнення з російських в'язниць усіх українських в'язнів.

"Сьогодні українцю Олегу Сенцову виповнюється 42 роки. На жаль, чотири з них Олег провів у казематах РФ. Два місяці з них Олег голодує, вимагаючи звільнення усіх українських політв'язнів", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Президент зазначив, що "ім'я кремлівського бранця О.Сенцова сьогодні лунає з усіх впливових міжнародних трибун".

"На останніх самітах НАТО та Україна-ЄС звільнення Олега Сенцова, Романа Сущенка, Володимира Балуха та всіх українців, яких утримує РФ, було серед пріоритетів. Ми продовжимо гуртувати цивілізований світ і далі тиснути на РФ для звільнення з в'язниць усіх українців", - написав П.Порошенко.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook також привітала О.Сенцова з днем народження, зазначивши, що найкращим подарунком для нього стало б звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

"Мені б дуже хотілося, щоб саме сьогодні були звільнені бранці Кремля. Це був би найкращий подарунок Олегу Сенцову", - написала омбудсмен, висловивши при цьому жаль, що РФ "міцно тримає своїми пазурами всіх наших хлопців".

Л.Денісова наголосила, що Україна бореться за О.Сенцова та всіх українців, яких незаконно утримують у РФ.

"І ми поборемо. Жодної хвилини не сумніваюся в цьому. Я впевнена, що з підтримкою всього світу нам це вдасться", - підсумувала омбудсмен.

Як очікується, в п'ятницю, 13 липня, в день народження Олега Сенцова в Києві та інших містах розпочнеться глобальна акція на підтримку українців, яких Кремль тримає в полоні.

У столиці о 19:00 заплановано марш та автопробіг до посольств Франції і Німеччини з метою звернення до Еммануеля Макрона та Ангели Меркель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА