10:55 13.07.2018

Мати Сенцова написала Путіну клопотання про помилування її сина

2 хв читати
Мати Сенцова написала Путіну клопотання про помилування її сина

Матір українського режисера, політв'язня Олега Сенцова Людмила написала президенту Росії Володимиру Путіну клопотання про помилування її сина, повідомляє hromadske.ua з посиланням на текст документа, отриманого від сестри О.Сенцова Наталії Каплан.

У своєму зверненні до російського президента, текст якого цитує видання, мати О.Сенцова просить помилувати її сина, "засудженого російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терористичного угруповання".

"Всі матері люблять своїх дітей, бажають для них свободи та щастя. Мені важко судити про ступінь вини власного сина, хоча знаю його як мирного громадянина та людину, захоплену своєю професією - кінорежисурою. Не буду вас переконувати в невинуватості Олега, хоча сама вірю в це. Просто скажу, що він нікого не вбивав. Він уже відсидів чотири роки у в'язниці. Його чекають діти, молодший син страждає від аутизму. Їм погано без нього. Вони ніколи не будуть щасливі без батька. Прошу вас, Володимире Володимировичу, проявити милосердя і помилувати Олега Сенцова, не губити його життя і життя його близьких. Ми чекаємо на нього вдома", - йдеться у зверненні.

За інформацією видання, клопотання написали 22 червня, а 26 червня його передали В.Путіну.

Сестра О.Сенцова поінформувала, що наразі реакції на це клопотання від Кремля немає.

О.Сенцова тримають у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму.

О.Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно тримають у РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА