12:10 13.07.2018

Гладковський у Туреччині провів переговори про можливість поставки до України БПЛА

2 хв читати
Гладковський у Туреччині провів переговори про можливість поставки до України БПЛА

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки оборони України Олег Гладковський під час візиту до Туреччини обговорив можливості поставки до України безпілотних літальних апаратів (БПЛА) і відкриття спільного центру розробки і виготовлення дронів.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба РНБО, О.Гладковскій відвідав підприємство Baykar Makina (Стамбул), що спеціалізується на виробництві безпілотних систем.

"О.Гладковський оглянув виробництво безпілотних систем компанії і провів переговори про можливість поставки БПЛА до України", - зазначено в повідомленні.

За його словами, на сьогодні українська армія потребує безпілотників не лише для проведення розвідувальних місій, але і для координації артилерійського вогню і ураження живої сили і бронетехніки противника.

"Сторони додатково вивчили можливість відкриття спільного центру розробки і виготовлення дронів з вдосконаленими характеристиками, зокрема, у виробництві багатофункціонального безпілотного літального апарату HALE", - повідомили у РНБО.

О.Гладковський наголосив, що цей багатофункціональний безпілотник може використовуватися не лише для потреб обох країн, але і для зовнішніх ринків. А відповідний центр може бути створений за участю підприємств державного концерну "Укроборонпром" у рамках авіаційного кластера.

Як повідомлялося, в липні 2018 року українська і турецька сторони за підсумками засідання в Анкарі спільної комісії з питань військово-технічного співробітництва (ВТС) підписали меморандум про постачання до України безпілотних авіаційних комплексів і створення спільного підприємства.

За інформацією РНБО України, представники Туреччини підтвердили зацікавленість турецької сторони в закупівлі літаків Ан-178.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА