12:28 13.07.2018

Гігантська надувна куля "малюк Трамп" піднялася в повітря у Лондоні

2 хв читати
Гігантська надувна куля "малюк Трамп" піднялася в повітря у Лондоні

Британські активісти, які протестують проти візиту президента США Дональда Трампа до країни, запустили в п'ятницю у повітря над Лондоном гігантську надувну кулю, що зображає американського лідера у вигляді немовляти в підгузку зі смартфоном у руці.

За даними британських ЗМІ, так званий малюк Трамп піднявся в повітря з площі біля Вестмінстерського палацу, де відбуваються засідання парламенту Великої Британії. Наразі активісти утримують кулю на мотузці приблизно у 15 метрах над землею.

Раніше повідомлялося, що активісти руху Stop Trump, що виступають проти президента США, погодили акцію із запуску надувного "Трампа" з мером Лондона Садіком Ханом.

Перед цим активістам вдалося зібрати 10 тис. підписів під петицією, що закликає владу Лондона дозволити проведення акції в день, коли американський президент відвідає британську столицю.

Рішення лондонської мерії схвалити запуск повітряної кулі викликало багато суперечок серед британської громадськості і піддалося різкій критиці з боку прихильників Д.Трампа як в США, так і у Великій Британії.

У свою чергу С.Хан заявив раніше в п'ятницю в інтерв'ю радіостанції БІ-БІ-СІ, що не має наміру "обмежувати свободу слова (активістів - ІФ) просто тому, що хтось може образитися в результаті (акції з "малюком Трампом" - ІФ)".

"Як мені відомо, (у п'ятницю в Лондоні - ІФ) також відбуватиметься демонстрація на підтримку Трампа, її я теж вирішив не забороняти!", - додав лондонський мер.

Напередодні Д.Трамп прибув з офіційним візитом до Великої Британії. У четвер ввечері президент США і його дружина Меланія відвідали гала-вечерю, організовану британським прем'єр-міністром Терезою Мей.

На ранок і першу половину дня п'ятниці у Д. Трампа заплановано переговори з Т.Мей у заміській резиденції британського прем'єра Чекерс. Очікується, що там сторони обговорять низку міжнародних питань.

Очікується, що після зустрічі з Т.Мей Д.Трамп з Меланією попрямують до Віндзорського замку в графстві Беркшир, де у них запланована зустріч із королевою Великої Британії Єлизаветою II.

У п'ятницю ввечері президент США і перша леді вирушать до Шотландії, де, як очікується, вони відвідають гольф-клуб і готель Trump Turnberry та гольф-клуб Trump International Golf Links Scotland.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА