14:28 13.07.2018

Українські розробники передадуть медикам-добровольцям портативний неінвазивний аналізатор крові

2 хв читати
Українські розробники передадуть медикам-добровольцям портативний неінвазивний аналізатор крові

Українські розробники Науково-дослідного інституту NanoSapiens і НВК "Біопромінь" у рамках ініціативи "Україна здорова" передадуть Першому добровольчому шпиталю ім. М.Пирогова унікальний портативний медичний неінвазивний аналізатор крові.

Устаткування, яке буде в наступному місяці передано лікарям до зони проведення ООС для лікування українських військовослужбовців і місцевих жителів, дозволяє неінвазивним методом за короткий період отримати показники за 130 параметрами життєдіяльності людини. Пристрій комплексно оцінює стан організму з позиції функціонально-метаболічної і гемодинамічної збалансованості, водного обміну і газового гемостазу, взаємопов'язаних із ферментативною та імунною системою.

Апарат є унікальною портативною медичною лабораторією, необхідною при критичних станах пацієнтів для оперативного визначення головних показників життєдіяльності.

Аналізатор, що вимагає підключення до комп'ютера, дозволяє здійснювати діагностику без жодних витратних матеріалів, а також надає лікарю перелік можливих станів і діагнозів, що відповідають показникам життєдіяльності пацієнта.

Устаткування з 2006 року виробляє НВК "Біопромінь", який понад 25 років займається розробкою медвиробів для діагностики та лікування. Наразі працює в сфері створення платформи телемедицини із застосуванням власного діагностичного обладнання для скринінгу. НВК є структурним підрозділом NanoSapiens. Протягом останніх дев'яти місяців "Біопромінь" надав 13 аналізаторів громадам у різних областях України.

Перший добровольчий шпиталь ім. М.Пирогова є найбільшим неурядовим проектом із залучення цивільних медиків до надання медичної допомоги в зоні проведення операції ООС. Реалізується одноіменним благодійним фондом спільно з Міністерством охорони здоров'я України, Міністерством оборони України, Генштабом ЗСУ і за підтримки РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА