14:39 13.07.2018

У Гельсінкі посилюють заходи безпеки напередодні саміту РФ-США

2 хв читати

У столиці Фінляндії вдаються до підвищених заходів безпеки у зв'язку із зустріччю 16 квітня президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа.

Ринкова площа навпроти президентського палацу в Гельсінкі цього дня буде закрита, а торгова діяльність скасована.Не здійснюватимуться також рейси поромів і туристичних катерів, які вирушають з Ринкової площі, повідомила в п'ятницю мерія.

Про організацію переміщення у фортеці Свеаборг, куди туристів доправляють невеликі пароплави, міська влада повідомить пізніше.

Влада Гельсінків висловили жаль у зв'язку з незручностями, зумовленими закриттям торгових точок на ринку і зміною розкладу руху морських суден.

Як повідомляли ЗМІ Фінляндії раніше, в Президентському палаці відбудуться зустрічі Д. Трампа з лідером Фінляндії Саулі Нііністё (Sauli Niinisto), а також зустріч глав РФ і США.

Палац, де розташовується глава фінляндської держави, був побудований у 1820 році для заможного місцевого купця Юхана Хейденштрауха (Juhan Heidtyschtrauch). У 1837 році особняк викупив уряд для використання під резиденцію Фінляндського генерал-губернатора, але імператор Микола повернув його царській резиденції.

Будівля слугувала житловою резиденцію для імператорської сім'ї до 1917 року, хоча монархи відвідували її нечасто. Тут у роки Першої світової війни розміщувався військовий шпиталь, а з березня 1917 до квітня 1918 року тут розташовувався Виконком Міської Ради Робочих і Солдат Гельсінкі. У другий половині 1918 року особняк офіційно перейменовано на Президентський палац.

Водночас наразі немає офіційної інформації про місце проведення зустрічі президентів Росії і США.

Велика газета Фінляндії Helsingin Sanomat зазначила в п'ятницю, що підвищені заходи безпеки вживаються також і поблизу президентської резиденції Мянтуніемі (Mantuniemi) в районі Мейлахті (Meilahti), на березі морської затоки. За її даними, Д.Трамп прибуде до Гельсінкі з дружиною Меланією в неділю у другій половині дня, а В.Путін - у понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА