15:00 13.07.2018

Суд дав новому приватному адвокату Савченко дві години на ознайомлення з матеріалами справи

2 хв читати
Суд дав новому приватному адвокату Савченко дві години на ознайомлення з матеріалами справи

Шевченківський районний суд Києва надав новому адвокату народного депутата України Надії Савченко, який прибув на засідання з розгляду питання про продовження їй терміну тримання під вартою, дві години на ознайомлення з матеріалами справи.

Цей адвокат прибув до суду разом із безкоштовним державним захисником, якого суд уранці у п'ятницю призначив у зв'язку з неявкою адвокатів Н.Савченко.

У зв'язку з цим суд звільнив державного адвоката від виконання своїх обов'язків і після дискусій надав новому захисникові Н.Савченко час для ознайомлення з матеріалами справи.

Термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Н.Савченко закінчується 13 липня.

22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до здійснення терористичного акту, створенні терористичного угруповання або терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання Н.Савченко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів Н.Савченко на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання такого запобіжного заходу.

15 травня Шевченківський районний суд Києва продовжив до 13 липня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Н.Савченко. Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Шевченківського райсуду про продовження до 13 липня терміну арешту Н.Савченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА