17:20 13.07.2018

Російські тюремники заявляють про задовільний стан здоров'я Сенцова

1 хв читати
Російські тюремники заявляють про задовільний стан здоров'я Сенцова

Стан здоров'я засудженого у РФ українського режисера Олега Сенцова залишається задовільним, повідомили Раді з прав людини при президенті РФ (РПЛ) у Федеральній службі виконання покарань (ФСВП).

"Рада отримала від Федеральної служби виконання покарання Росії актуальну інформацію про стан здоров'я засудженого Олега Сенцова", – повідомляє прес-служба РПЛ.

Російські тюремники заявляють, що О.Сенцов перебуває під постійним наглядом працівників установи, де він відбуває покарання, його щоденно оглядають медики.

"Йому призначено і проводиться підтримувальна терапія, спрямована на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення розвитку ускладнень. Фактів відмови О.Сенцова від медичної допомоги та підтримувальної терапії не зареєстровано. Стан здоров'я підсудного оцінюється як задовільний", – йдеться в листі.

Голова російської Ради з прав людини Михайло Федотов направив відповідну інформацію про здоров'я О.Сенцова уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Людмилі Денісовій, повідомили в РПЛ.

О.Сенцов перебуває в російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму.

О. Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних в РФ.

13 липня йому виповнилося 42 роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА