18:31 13.07.2018

МЗС України засуджує Росію через репресії проти Панова та Балуха

2 хв читати
МЗС України засуджує Росію через репресії проти Панова та Балуха

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест у зв'язку з рішеннями т. зв. судів російської окупаційної влади Криму від 13 липня у справах громадян України Євгенія Панова та Володимира Балуха.

"Обвинувачення Євгена Панова в «участі в диверсійно-терористичній діяльності» є сфабрикованими та політично вмотивованими, а його засудження до 8 років колонії суворого режиму - нелегітимним", - ідеться в коментарі МЗС України, оприлюдненому в п'ятницю.

Особливе занепокоєння українського зовнішньополітичного відомства викликає той факт, що під час проведення "досудових слідчих дій" щодо Є.Панова застосовувалися тортури, що є грубим порушенням засадничих норм міжнародного права у сфері прав людини.

Також у МЗС рішуче засуджують репресії проти В.Балуха, якому т. зв. Залізничний районний суд в окупованому Сімферополі у п'ятницю відмовив в умовно-достроковому звільненні.

"Вимагаємо від держави-окупанта негайно припинити репресії проти громадян України Євгена Панова, Володимира Балуха, а також понад 60 наших співвітчизників, що утримуються кремлівським режимом у Росії та в окупованому Криму, звільнити їх з-під варти та забезпечити безперешкодне повернення додому", - йдеться в коментарі МЗС.

В українському міністерстві вкотре наполягають на виконанні Російською Федерацією в повному обсязі резолюцій Генеральної асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 р, "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим і м.Севастополь (Україна)" від 19 грудня 2016 р. і 19 грудня 2017 р., а також наказу Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

"Закликаємо світове співтовариство, міжнародні правозахисні інститути вжити всіх можливих правових і дипломатичних заходів з метою звільнення громадян України, незаконно утримуваних у Росії та на території тимчасово окупованого Криму, притягнення осіб, відповідальних за порушення прав людини та тортури на території окупованого Криму, до відповідальності; а також посилити тиск на країну-окупанта з метою відновлення суверенітету й територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах", - наголошують у МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА