22:13 13.07.2018

Велика Британія запросила експертів ОЗХЗ для допомоги в розслідуванні в Еймсбері

1 хв читати
Велика Британія запросила експертів ОЗХЗ для допомоги в розслідуванні в Еймсбері

Експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) запрошені прибути до Великої Британії для дослідження нервовопаралітичної речовини, що фігурує в інциденті в Еймсбері, повідомляє в п'ятницю МЗС Великої Британії.

"Велика Британія запросила незалежних технічних експертів з міжнародного органу нагляду за хімічною зброєю відвідати країну на початку наступного тижня, щоб вони незалежно підтвердили специфіку нервовопаралітичної речовини, через яку загинув підданий Великої Британії в Еймсбері, а ще один знаходиться в серйозному стані в лікарні", - повідомляє британське зовнішньополітичне відомство.

Під час поїздки, зазначає британське МЗС, експерти ОЗХЗ зможуть зібрати проби, які в подальшому проаналізують акредитовані ОЗХЗ лабораторії.

Раніше повідомлялося, що 30 червня в місті Еймсбері чоловік і жінка були виявлені в несвідомому стані в результаті впливу на них невідомої речовини. Постраждалі в критичному стані були доставлені до лікарні міста Солсбері. Потім жінка померла.

Пізніше британська поліція повідомила, що пара отримала отруєння нібито в результаті впливу на них отруйної речовини "Новачок", від якої, за твердженням Лондона, в березні в Солсбері постраждали колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Відповідальність за випадок зі Скрипалями британська влада поклала на Росію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА