07:58 14.07.2018

У суботу бойовики 24 рази обстріляли позиції ЗС України, двоє військових поранені

2 хв читати
У суботу бойовики 24 рази обстріляли позиції ЗС України, двоє військових поранені

За минулу добу незаконні збройні формування (НЗФ) здійснили 24 обстріли позицій Збройних сил України, 2 з яких - з важкого озброєння, двоє військовослужбовців отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС).

"Російські окупаційні війська по всій лінії зіткнення порушували режим припинення вогню, використовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а на окремих ділянках - заборонене мінськими домовленостями озброєння", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу ООС в соцмережі Фейсбук в суботу вранці.

Як зазначається, на Луганському, Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямках зафіксовані поодинокі обстріли підрозділів Об'єднаних сил біля населених пунктів Кримське, Кряківка, Троїцьке, Новолуганське і Південне. При цьому противник застосував по захисниках Новолуганського 82-мм міномет і випустив в українську сторону вісім мін.

На Донецькому напрямку НВФ продовжили вживати активні провокаційні заходи, щоб викликати у відповідь вогонь. Застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю ворог обстріляв позиції українських захисників поблизу населених пунктів Мар'їнка, Опитне, Кам'янка і Піски.

"На Маріупольському напрямку за минулу добу знову враховано найбільшу кількість обстрілів. 12 разів російські найманці порушили всеосяжне "хлібне перемир'я". Прицільний провокаційний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї окупанти відкривали по позиціях довкола населених пунктів Талаківка, Водяне, Гнутове, Широкине і Пищевик", - відзначили в штабі.

Також повідомляється, що бойовики збільшили калібр забороненого мінськими домовленостями озброєння, з якого обстрілювали позиції Об'єднаних сил біля Водяного.

"Цього разу в сторону наших захисників прилетіло 5 мін калібром 120-мм", - підкреслили в прес-центрі відомства.

"Протягом поточної доби бойовики російських окупаційних військ 4 рази порушили режим припинення вогню на Луганському, Донецькому і Маріупольському напрямках. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли позиції українських захисників у Кримського, Мар'їнки, Талаківки і Гнутового", - йдеться в повідомленні .

За уточненими даними української розвідки четверо бойовиків отримали поранення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА