08:07 14.07.2018

Кличко пообіцяв продовжити безплатний проїзд пільговикам у столиці

2 хв читати
Кличко пообіцяв продовжити безплатний проїзд пільговикам у столиці

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що безплатний проїзд для пільгових категорій населення столиці в подальшому буде продовжений, повідомила прес-служба Київського міського голови.

"Хочу відзначити: для пенсіонерів, школярів, інвалідів, учасників бойових дій та інших пільгових категорій громадян проїзд в комунальному громадському транспорті столиці залишиться безплатним", - заявив В.Кличко.

Він також зазначив, що для тих громадян, які регулярно користуються комунальним транспортом, проїзд коштуватиме в середньому 6,50 грн, а 8 грн - це вартість разової поїздки.

Крім того, В.Кличко пояснив причини перегляду тарифів. За його словами, без підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті Києву не уникнути кризи в транспортній сфері.

Зокрема, отримані від підвищення тарифів кошти, в першу чергу, підуть на підвищення заробітних плат працівникам транспортних комунальних підприємств, розвиток транспортної інфраструктури, ремонт і закупівлю рухомого складу. Також, на його думку, підвищення тарифів дозволить зменшити суми дотацій, які міський бюджет виділяє на покриття збитків транспортних підприємств.

Мер Києва зазначив, що "проблема в тому, що міська влада щорічно дотує транспортну сферу в розмірі 1 млрд 800 тис. грн".

"Нам, наприклад, потрібно закуповувати новий транспорт. За останні роки ми закупили 100 автобусів, 103 тролейбуси, 45 трамваїв. Але зараз ситуація така, що скоро на цьому транспорті не буде кому працювати. Транспортним підприємствам не вистачає фахівців. Тому потрібно підвищувати заробітну плату транспортникам. І в першу чергу, на це підуть гроші від збільшення вартості проїзду", - підкреслив В.Кличко.

За словами мера, і в "Київпастрансі", і в "Київському метрополітені" недоукомплектований штат співробітників. Так, в "Київпастрансі" не вистачає 2,5 тисячі фахівців, в метрополітені - майже півтисячі вільних вакансій.

"Від укомплектованості цих підприємств залежить, перш за все, безпека киян, які користуються громадським транспортом", - підкреслив В.Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА