13:07 14.07.2018

У МВС очікують, що ухвалення законопроекту про автомобілі на єврономерах вплине на кількість автотранспорту на дорогах України

2 хв читати
У МВС очікують, що ухвалення законопроекту про автомобілі на єврономерах вплине на кількість автотранспорту на дорогах України

Ухвалення Верховною Радою України в першому читанні законопроекту про посилення контролю за переміщенням транспортних засобів з іноземною реєстрацією є важливим моментом у врегулюванні цього питання, заявляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

"Думаю, що дуже важливо, що цей законопроект було ухвалено (у першому читанні – ІФ), думаю, що це вплине на кількість транспорту на автошляхах України. Думаю, що це – перший крок для того, щоб ми врегулювали це питання", – сказав перший заступник глави МВС України Сергій Яровий на брифінгу в суботу в Києві.

Як повідомлялося, 13 липня 2018 року Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроекти про зниження акцизного податку на автомобілі (№8487) та про посилення контролю над переміщенням і використанням авто, зареєстрованих в інших державах (№8488), розроблені комітетом Верховної Ради з питань податкової політики для врегулювання ситуації з засиллям автомобілів на єврономерах.

Зокрема, законопроект №8488 пропонує встановити штрафи за порушення терміну перебування автомобілів на іноземних номерах в режимі транзиту. Крім нинішнього штрафу в розмірі 8,5 тис. грн за порушення терміну більше ніж на десять діб, пропонується ввести санкцію за порушення строку від 20 до 30 діб – 85 тис. грн, понад 30 діб (а також втрату або розукомплектацію транспортного засобу) – 170 тис. грн або конфіскацію авто за рішенням суду.

Згідно з документом, штраф за порушення терміну перебування автомобіля в режимі тимчасового ввезення пропонується встановити на рівні 17 тис. грн у разі перевищення терміну на 10-20 діб, 85 тис. грн – 30 діб, більше за місяць – 170 тис. грн або конфіскація.

Крім цього, проект закону пропонує зобов'язати Державну фіскальну службу (ДФС) в автоматичному режимі інформувати Державну прикордонну службу і Національну поліцію про порушників митних правил тимчасового ввезення або переміщення автомобілів з іноземною реєстрацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА