21:26 14.07.2018

Прах співака Мулермана поховають поруч з його батьками на міському кладовищі в Харкові

2 хв читати

Прах співака Вадима Мулермана буде похований в Харкові, на центральній алеї міського кладовища №2, де поховані його батьки.

Як повідомляє в суботу прес-служба Харківської міської ради, про це повідомила вдова співака Світлана Мулерман після зустрічі з першим заступником міського голови Ігорем Тереховим.

"За заповітом він просив поховати його прах на рідній землі, де поховані його батьки, брат, племінник. Швидко було вирішено питання з місцем на цвинтарі. Батько з матір'ю поховані трохи далі, а його могила буде розташовуватися на центральній алеї, і будь-який харків'янин зможе побачити, де похований його легендарний співвітчизник. Тепер ми вирішуємо питання про встановлення пам'ятника на могилі і проведення вечора пам'яті напередодні 80-річчя Вадима Йосиповича 18 серпня", - цитує С.Мулерман прес-служба міськради.

Вона також показала чорновий ескіз пам'ятника, на якому видно пластинку, мікрофон, завісу і частину сцени. На монументі передбачається також вигравіювати автограф В.Мулермана.

І.Терехов пообіцяв, що міська влада допоможе з установкою пам'ятника і організацією вечора пам'яті В.Мулермана, який відбудеться 18 серпня (цього дня співакові виповнилося б 80 років).

Вадим Мулерман (18 серпня 1938 року - 2 травня 2018 року) - радянський, український естрадний співак, харків'янин. Відомий як перший виконавець пісень "Боягуз не грає в хокей", "Лада" й ін. Навчався на вокальному відділенні Харківської консерваторії, пізніше - в Ленінграді. Дебютував на естраді в 1963 році в Харкові, потім працював з оркестрами Мурада Кажлаєва, Леоніда Утьосова, Анатолія Кролла, Юрія Саульського. Популярність до Вадима Мулермана прийшла в 1966 році: він став лауреатом Всесоюзного конкурсу артистів естради з піснею "Кульгавий король", яку пізніше назвали "Король-переможець".

У 1991 році через хворобу брата В.Мулерман виїхав в США, де організував дитячий музичний театр. З 2004 року знову жив в Харкові і працював у створеному ним молодіжному Театрі пісні. У 2005 році був призначений радником з питань культури тодішнього голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова.

У січні 2015 року в США переніс операцію на серці. Помер уночі 2 травня 2018 року в госпіталі в Нью-Йорку. Причиною смерті стало онкологічне захворювання. Прощання зі співаком відбулося 4 травня в похоронному будинку на Коні-Айленд в Брукліні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА