19:02 15.07.2018

У Вашингтоні не вірять, що Путін не знав про російське втручання в американські вибори

2 хв читати
У Вашингтоні не вірять, що Путін не знав про російське втручання в американські вибори

Радник Дональда Трампа з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що російський президент Володимир Путін мав знати про передбачуване втручання РФ у президентські вибори в США в 2016 році.

"Мені складно повірити в те, що Володимир Путін особисто не знав (щодо втручання РФ у американські вибори - ІФ)", - сказав Дж.Болтон у неділю в інтерв'ю телеканалу Ей-Бі-Сі.

При цьому він підкреслив, що під час його зустрічі з В.Путіним наприкінці червня російський президент "ясно сказав, що російська держава непричетна до втручання у вибори США".

"Він дуже чітко сказав перекладачеві саме це слово ("держава"- ІФ), і він хотів його сказати", - зазначив Дж.Болтон.

Спецпрокурор Роберт Мюллер проводить в США розслідування передбачуваного втручання Росії у вибори 2016 року, а також можливих зв'язків передвиборного штабу президента США Д. Трампа з Росією. Москва відкидає всі обвинувачення.

Днями влада США повідомила, що пред'явила обвинувачення 12 співробітникам російських розвідслужб, і оприлюднила їхні імена. Їх обвинувачують у зломі комп'ютерних мереж Національного комітету Демократичної партії США, Комітету з виборів до Конгресу Демократичної партії США, передвиборчого штабу колишнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, а також у публікації вкрадених в результаті злому електронних листів в інтернеті.

Зі свого боку президент США Д.Трамп повідомив, що на майбутніх в липні переговорах з В.Путіним він має намір обговорити тему передбачуваного російського втручання в американські вибори. "Ми не хочемо, щоб хтось втручався в наші вибори", - пояснив він.

Зустріч Д. Трампа і В.Путіна відбудеться 16 липня в столиці Фінляндії Гельсінкі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА