10:48 16.07.2018

Аваков представив стратегію деокупації Донбасу

3 хв читати
Аваков представив стратегію деокупації Донбасу

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков представив так звані червоні лінії своєї стратегії з деокупації Донбасу "Механізм малих кроків" - принципові положення, що визначають ті інтереси України, щодо яких компроміси неприпустимі, а суперечки недоцільні.

Як повідомляє в понеділок прес-служба МВС, згідно зі стратегією А.Авакова, не може бути предметом дискусії зміна державного устрою України, зокрема, не можна ставити питання про перехід до федеративного устрою. "Конституція чітко визначає, що "Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною", - наголошено в повідомленні.

Крім того, не підлягають перегляду державні кордони України, які мають бути повністю підконтрольними Державній прикордонній службі України впродовж усієї лінії кордону, а миротворці ООН "є лише гарантією забезпечення такого контролю і спостерігачами, які моніторять відсутність провокацій зі сторони РФ".

Також не підлягає перегляду той факт, що жителі деокупованих територій Донбасу є громадянами України, які перебувають у сфері юрисдикції української юстиції та підпадають під дію законів України. "Згідно з Конституцією України, "в Україні існує єдине громадянство". Закон "Про громадянство" визначає: "якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових стосунках з Україною він визнається лише громадянином України. Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових стосунках з Україною він визнається лише громадянином України", - зазначено в повідомленні МВС.

"Не може бути предметом дискусії стратегічне прагнення України стати членом ЄС і НАТО", - цитує слова А.Авакова прес-служба МВС.

Він також зазначив, що легітимізація анексії Криму теж не може бути предметом обговорення.

"Ми вам повернемо окуповані території Донбасу в обмін на легітимізацію анексії Криму" – неприйнятно! Тут не може бути жодних поступок! Нема про що розмовляти!" - зазначив А.Аваков.

Крім того, глава МВС додав, що амністія не може бути застосована до осіб, які вчинили тяжкі злочини, передбачені Кримінальним кодексом України. "Ті, у кого на руках кров убитих мирних жителів та українських солдатів, хто організовував захоплення влади, керував масовими вбивствами та погромами, – не підлягають амністії", - сказав він.

Раніше міністр внутрішніх справ України А.Аваков запропонував стратегію деокупації Донбасу "Механізм малих кроків", розроблену українським МВС.

А.Аваков вважає, що пропонований ним принцип малих кроків "з деокупації Донбасу дасть змогу повернути не тільки території, а й "уми людей", які живуть там, але можливий тільки в разі консенсусу міжнародних організацій, України та Росії.

6 липня голова МВС провів зустріч із послами та дипломатами країн "Великої сімки" (G7), під час якої сторони обговорили стратегію деокупації Донбасу "Механізм малих кроків".

"Стратегія деокупації Донбасу "Механізм малих кроків" - це інструмент взаємодії всіх служб - Держприкордонслужби, ДСНС, Нацгвардії та Нацполіції. Як діяти, коли ми повертатимемо під контроль свої території, як надавати нашим громадянам увесь сервіс і забезпечувати права. План передбачає залучення лише двох тисяч миротворців, які моніторитимуть кордон і братимуть участь в окремих поліцейських місіях", - наводить слова А.Авакова прес-служба МВС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА