11:34 16.07.2018

Денісова просить Порошенка розглянути можливості обміну українських рибалок судна "ЯМК-0041" на моряків керченського "Норду"

2 хв читати
Денісова просить Порошенка розглянути можливості обміну українських рибалок судна "ЯМК-0041" на моряків керченського "Норду"

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до президента України Петра Порошенка щодо можливості обміну українських рибалок судна "ЯМК-0041" на моряків керченського сейнера "Норд".

Як повідомляє в понеділок прес-служба українського омбудсмена, У зверненні до президента Л.Денісова повідомила, що до неї минулого тижня звернулися родини членів екіпажу риболовецького судна "ЯМК-0041"», затриманого 4 травня 2018 року прикордонною службою РФ. Родини затриманих рибалок попросили допомогти повернути моряків на материкову частину України. Вони повідомили омбудсмену, що на судні "ЯМК-0041" перебували п’ятеро громадян України. Після затримання їх упродовж двох місяців примусово утримують на території Кримського півострова.

"За наявною в мене інформацією, капітана утримують у Сімферопольському СІЗО, а інші члени екіпажу перебувають у статусі свідків і не мають можливості залишити територію півострова Крим через вилучення паспортів громадянина Україна для виїзду за кордон. Про цьому, відповідно до наявних у мене відомостей, стан здоров’я моряків украй незадовільний. На зазначених осіб чиниться психологічний тиск та залякування з боку Федеральної служби безпеки РФ", - зазначає уповноважений.

З огляду на зазначене Л.Денісова звернулася до П.Порошенка з проханням розглянути можливість здійснення обміну членів екіпажу судна "Норд", затриманого Державною прикордонною службою України, на членів екіпажу судна "ЯМК-0041".

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року російська сторона затримала риболовецьке судно "ЯМК-0041" з українськими моряками на борту.

16 травня Федеральна служба безпеки РФ оголосила про порушення кримінальної справи стосовно капітана судна "ЯМК-0041" Віктора Новицького за ч. 3 ст. 256 Кримінального кодексу РФ (незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням свого службового становища). На судно "ЯМК-0041" накладено арешт.

"У результаті проведених заходів стосовно членів суднової команди затриманого 4 травня риболовецького судна "ЯМК-0041" встановлено, що українські моряки напередодні затримання у виключній економічній зоні РФ розставили ставні сітки для вилову камбали-калкана, видобуток якої з середини квітня до середини червня ц. р. в акваторії Чорного моря заборонено повсюдно на всій території континентального шельфу", - наголошується в повідомленні ЦГЗ ФСБ.

Кримський "омбудсмен" Людмила Лубіна направила листа уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій, у якому пропонує розглянути можливість обміну затриманих у Криму українських моряків на затриманих в Україні громадян РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА