15:40 16.07.2018

Заступник командувача 6-го флоту США високо оцінив рівень підготовки офіцерів штабу та виучки українських військових моряків

2 хв читати
Заступник командувача 6-го флоту США високо оцінив рівень підготовки офіцерів штабу та виучки українських військових моряків

 Українські військові моряки демонструють високу виучку під час міжнародного навчання "Сі Бриз-2018", заявляє заступник командувача 6-го флоту ВМС США контр-адмірал Шон Дуейн.

"Ми дуже вражені, як ВМС відпрацьовують усі завдання під час навчання "Сі Бриз". Сьогодні вранці я вже говорив командувачу, що під час виходу в море командири кораблів Mount Whitney та Porter" були вражені роботою української команди. Ми дуже добре попрацювали, навіть під час гри у футбол. Ми можемо і маємо пишатися нашими ВМС",- наводить слова Ш.Дуейна під час брифінгу в порту Одеси в понеділок прес-служба Міноборони України.

В інформації зазначено, що всі етапи багатонаціонального навчання "Сі Бриз-2018" планувалися і проводяться за стандартами НАТО.

"Тому для українських військових моряків та інших військовослужбовців, які беруть участь у нинішньому "Сі Бриз", це навчання - реальна можливість потренуватися, щоб досягти належного рівня сумісності з колегами з країн-членів і партнерів Альянсу"., - наголосили в Міноборони.

Українсько-американське навчання "Сі Бриз-2018" відбуваються в акваторії Чорного моря, військових аеродромах і полігонах ЗСУ, на Тендрівській косі та військовому порту м. Очакова, в Міжнародному аеропорту "Одеса", Одеському морському торговельному порту, Морському торговельному порту "Южний" у проміжку з червня по жовтень протягом 25 діб.

Від ЗСУ та інших українських формувань у них беруть участь участь до 1,5 тис. військових з озброєнням і технікою, до 30 кораблів, до 10 літаків і вертольотів. Від ЗС США передбачена участь до 1 тис. військових, до 10 кораблів, до 2 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів. Від ЗС країн НАТО - до 1,2 тис. військових, до 10 кораблів, до 3 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА