17:27 16.07.2018

Ми перебуваємо на східному фланзі НАТО і разом захищаємо Європу - Порошенко на навчаннях "Сі Бриз - 2018"

2 хв читати
Ми перебуваємо на східному фланзі НАТО і разом захищаємо Європу - Порошенко на навчаннях "Сі Бриз - 2018"

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості поглиблення інтеграції України з Європейським Союзом та Північноатлантичним Альянсом, повідомляється на офіційному сайті глави української держави.

"Україна чітко визначила свій вектор зовнішньополітичного розвитку - це і членство в ЄС, це і членство в Північноатлантичному союзі. І для нас є виключно важливим підсумком саміту НАТО той факт, що в підсумкових документах чітко засвідчено - двері НАТО для України відкриті. Чітко визначено, що рішення Бухарестського саміту 2008 року діють. Чітко визначено, що жодна країна, зокрема й РФ, не здатна зупинити український євроатлантичний рух", - сказав П.Порошенко під час відвідування багатонаціональних навчань"Сі Бриз - 2018" під час робочої поїздки до Одеси.

Глава держави подякував усім партнерам України за допомогу в проведенні реформ у сфері безпеки та оборони, а також за підтримку України в стримуванні російської агресії. "Це не лише захист української території. Ми перебуваємо на східному фланзі НАТО. Ми спільно захищаємо Європу ... Ми відкриті для обміну інформацією, знаннями, практикою, тому що Україна практично єдина країна, яка зупинила навалу російської держави-агресора", - наголосив П. Порошенко.

Українсько-американські навчання "Сі Бриз-2018" заплановано провести в акваторії Чорного моря, військових аеродромах і полігонах ЗСУ, на Тендрівській косі і військовому порту Очаків, у Міжнародному аеропорту "Одеса", Одеському морському торговому порту, морському торговому порту "Південний" з червня до жовтня протягом 25 діб.

Від ЗСУ в них братимуть участь до 1,5 тис військових з озброєнням і технікою, до 30 кораблів, до 10 літаків і вертольотів. Від ЗС США передбачена участь до тисячі військових, до 10 кораблів, до 2 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів. Від ЗС країн НАТО - до 1,2 тис військових, до 10 кораблів, до 3 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА