20:18 16.07.2018

Учасниця "Pussy Riot" отримала 15 діб арешту за акцію на фінальному матчі ЧС-2018

2 хв читати
Учасниця "Pussy Riot" отримала 15 діб арешту за акцію на фінальному матчі ЧС-2018

Хамовничеський суд Москви в понеділок визнав винною в скоєнні адміністративного правопорушення учасницю групи "Pussy Riot" Вероніку Нікульшину, яка вибігла на поле під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу в "Лужниках".

"Призначити Нікульшиній адміністративне покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту", - оголосив суддя Андрій Лутов.

Під час засідання В.Нікульшина погодилася визнати провину за ч.1 статті 20.31 КоАП РФ (Порушення правил поведінки глядачів під час проведення офіційних спортивних змагань), але не погодилася, що її дії поліція кваліфікувала за частиною 3 (Грубе порушення правил поведінки глядачів під час проведення офіційних спортивних змагань, якщо ці дії не містять кримінальної дії).

В.Нікульшина зазначила, що брала участь в акції, щоб особисто висловити свою позицію щодо ситуації країні. "Я хотіла показати незгоду з діями силових структур і на цьому, мабуть, все", - резюмувала дівчина.

Вона розповіла, що подолати поліцейські кордони і пройти на стадіон "нам допомогла магія і гроза, дивовижне явище природи, яке допомагає кожному помахом чарівної палички".

В.Нікульшина визнана винною за ч. 3 Стаття 20.31 КоАП РФ (Грубе порушення правил поведінки глядачів під час проведення офіційних спортивних змагань, якщо ці дії не містять кримінальної дії). Їй призначено максимальне покарання, передбачене цією статтею.

Після засідання вона повідомила "Інтерфаксу", що оскаржить рішення суду.

15 липня на Великій спортивній арені "Лужники" у другій половині футбольного матчу збірних Франції та Хорватії, приблизно на 50-й хвилині матчу, троє дівчат і молодий чоловік у поліцейській формі вибігли на поле.

Метою акції, стверджують учасники групи, стало "звільнення політв'язнів", зокрема Олега Сенцова.

Через інцидент фінальний матч ЧС-2018 було припинено. Молодих людей видалила з футбольного поля контрольно-розпорядча служба стадіону. Одного з них винесли за межі поля за ноги і за руки.

Затриманих доправили до територіального відділу поліції. Ними виявилися Петро Верзілов, Ольга Курачева, Вероніка Нікульшина, Ольга Пахтусова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА