08:07 17.07.2018

З початку року в Дніпропетровській області створено майже 70 ОСББ

2 хв читати
З початку року в Дніпропетровській області створено майже 70 ОСББ

У 2018 році в Дніпропетровській області створено 69 нових об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Як повідомив журналістам голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко майже третина новостворених ОСББ - у Нікополі.

"Незалежність і спроможність - ключові орієнтири реформ Президента України Петра Порошенка. Це стосується і створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Будинок - це як маленька держава зі своїм тепло- і водопостачанням. Жителі, які об'єдналися в ОСББ, знають, яким чином навести порядок в своєму будинку. Вони самостійно роблять внески, раціонально їх використовують і покращують умови свого проживання. Повинні спиратися саме на таких людей. людей, які небайдужі і не бояться брати на себе відповідальність, " - відзначив В.Резниченко.

За його словами, найактивніші в створенні ОСББ мешканці Нікополя та Кривого Рогу.

Окрім того, проявили свою активність жителі Дніпра, Павлограда, Марганця, Жовтих Вод, Новомосковська, Покрова і Магдалинівського району.

Глава області зазначає, що мотивує до об'єднання і урядова програма "теплих кредитів". Гроші виділяють на утеплення стін, підвалів і дахів, модернізацію системи опалення, заміну вікон, встановлення лічильників тепла і води. Від 40% до 70% кредиту - компенсує держава, всі кредитні відсотки відшкодовує обласний бюджет.

На сьогодні програмою "теплих кредитів" скористалися вже 263 ОСББ і кооперативів регіону на суму 32,3 млн грн.

Нині в Дніпропетровській області налічується майже 2,8 тис. ОСББ, до яких входять близько 3 тис. будинків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА