12:56 17.07.2018

Суд 30 липня розпочне судові дебати у справі про держзраду Януковича

1 хв читати
Суд 30 липня розпочне судові дебати у справі про держзраду Януковича

Оболонський районний суд Києва призначив на 30 липня проведення судових дебатів у справі про обвинувачення екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

На засіданні у вівторок суд відхилив низку клопотань адвокатів В.Януковича, зокрема, про допит нових свідків, і вказав, що на засідання не з'явився жоден із раніше задоволених судом свідків.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко вказав, що нові клопотання захисту спрямовані переважно на повторне дослідження обставин, які вже були вивчені судом, а також спрямовані не на реалізацію права спростувати обвинувачення, а подані, на думку суду, з метою перешкодити йому здійснити правосуддя і винести рішення у справі.

"Суд визначив: у задоволенні клопотань відмовити, відновити судові дебати. Судові дебати оголошуються відкритими", - оголосив він постанову суду.

В.Девятко при цьому також зазначив, що на понад 50 судових засіданнях і більше року слухання суд у відкритому і змагальному процесі ефективно і справедливо розглядав цю справу.

"Було допитано 52 свідків, 15 з яких - за ініціативою захисту. Досліджено десятки томів письмових доказів, прослухані і вивчені години відео- і аудіодоказів, більшість з яких - за поданням сторони захисту, розглянуті сотні заяв і клопотань шанованих захисників і безпосередньо обвинуваченого Януковича", - наголосив суддя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА