15:17 17.07.2018

У САП засудили напад на Шабуніна та Киву

2 хв читати
У САП засудили напад на Шабуніна та Киву

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) засуджує напад на людей, які протестували під її стінами у вівторок, зокрема на голову правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна та лідера Соціалістичної партії Іллю Киву, і вимагає притягнення нападників до відповідальності.

"САП рішуче засуджує насильство і завдання шкоди здоров'ю учасників протесту, який відбувся сьогодні вранці під стінами САП. Висловлюємо співчуття постраждалим учасникам протесту і вимагаємо належного розслідування події і покарання тих, хто зазіхнув на конституційну свободу вираження поглядів і мирних зібрань", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті САП у вівторок.

При цьому в прокуратурі зазначають, що незалежно від причини протестів, "вони мають здійснюватися в рамках Конституції України і не загрожувати протестувальникам та оточуючим".

Водночас у САП звертають увагу, що пікети і мітинги не змусять їхніх прокурорів "приймати чи не приймати певні рішення, оскільки прокурор керується в своїй діяльності лише Конституцією і законами України". "Саме для дотримання принципу верховенства права та забезпечення прав і свобод громадян Конституція і закон визначили гарантії незалежності прокурора в кримінальному процесі, і САП діятиме за законом, а не політичною кон'юнктурою", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, у будівлі САП в Києві відбувалися кілька акцій за відставку керівника САП Назара Холодницького.

Ще до початку акції невідомі облили В.Шабуніна, одного з організаторів акції, зеленкою і закидали тортами, після чого він відправився до лікарні. Пізніше у нього було діагностовано хімічні опіки I ступеня обох очей. Зеленкою облили також лідера Соціалістичної партії Іллю Киву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА