19:08 17.07.2018

СММ ОБСЄ занепокоєна можливим просоченням внутрішньої інформації, але без верифікації не коментуватиме "документів невідомого походження"

2 хв читати
СММ ОБСЄ занепокоєна можливим просоченням внутрішньої інформації, але без верифікації не коментуватиме "документів невідомого походження"

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ) занепокоєна можливим просоченням внутрішньої інформації, що може становити ризики для працівників місії, проте зазначає, що без належної верифікації не може коментувати або будувати якісь припущення щодо документів невідомого походження.

"Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні відомо про репортаж програми "Факт" ("Fakt") Робочої співдружності суспільно-правових мовних станцій Федеративної Республіки Німеччина (ARD), який вийде в ефір у вівторок 17 липня. Місія стурбована будь-якими можливими порушеннями безпеки та має намір ретельно вивчити всі заяви відповідно до встановлених процедур", - йдеться на сторінці СММ ОБСЄ в соцмережі Facebook у понеділок.

У місії зазначають, що робота СММ "була і буде прозорою". "Ми повідомляємо про факти на місцях так, як ми їх бачимо; ці факти повідомляються державам-учасницям ОБСЄ і публікуються в наших щоденних звітах на сайті ОБСЄ", - нагадали в СММ ОБСЄ.

"Від самого початку своєї діяльності СММ робила все необхідне для впровадження належних заходів щодо захисту даних, а також для протистояння різним кібератакам на місію", - йдеться в повідомленні.

У СММ наголошують, що без належної верифікації не можуть "коментувати або будувати припущення щодо документів невідомого походження".

"Проте місія стурбована, що ймовірне проникнення може бути потенційним ризиком для її співробітників, ставлячи під загрозу недоторканність їхньої особистої інформації та їхню безпеку", - йдеться в повідомленні.

СММ ОБСЄ заявляє, що надалі реалізовуватиме свій мандат в Україні.

Раніше цього дня ЗМІ повідомили, що російська розвідка могла отримати внутрішні документи команди СММ ОБСЄ в Україні, і в просочуванні інформації підозрюють шпигуна, про якого раніше повідомляв німецький канал ARD.

Як повідомляли в СММ ОБСЄ інтернет-виданню hromadske.ua, разом із внутрішніми документами розвідка отримала персональну інформацію сотні членів команди: телефонні номери, фінансове становище, звички і рівень схильності до вживання алкоголю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА