20:01 17.07.2018

Переселенці, що воювали в АТО, отримають житло вже цього року

2 хв читати
Переселенці, що воювали в АТО, отримають житло вже цього року

Учасники Антитерористичної операції з числа внутрішньо переміщених осіб отримають житло від держави вже в 2018 році, повідомив керівник Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та осіб з інвалідністю, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Третьяков.

"Можу впевнено сказати, що вже цього року внутрішньо переміщені особи, які воювали в АТО, отримають житло. Це результат роботи нашого комітету, яким ми пишаємося", - наводить слова О.Третьякова прес-служба партії "БПП" у вівторок.

Зазначено, що відповідна бюджетна програма з'явилася в держбюджеті на 2018 рік з ініціативи профільного комітету з початковою сумою видатків у 25,0 млн грн. Її необхідність була зумовлена тим, що учасники АТО з числа внутрішньо переміщених осіб, які з об'єктивних причин не можуть повернутися у свої домівки на окупованій території, не мали можливості на підставі чинного законодавства ставати на квартирний облік для поліпшення житлових умов та отримати житло.

О.Третьяков зазначив, що комітет запропонував відповідні поправки до законопроекту про держбюджет на 2018 рік і паралельно акцентував увагу уряду на необхідності внесення змін до Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, з метою надання внутрішньо переміщеним особам, які брали участь в АТО та визнані учасниками бойових дій, права ставати на квартирний облік для поліпшення житлових умов.

У квітні постановою Кабміну такі зміни було внесено.

"В результаті ці люди почали ставати на квартирний облік, а держава отримала можливість мати реальну картину їхніх потреб у коштах для забезпечення житлом", - додав парламентар.

"Тому впевнено можу сказати, що вже в 2018 році внутрішньо переміщені особи, які воювали в АТО, отримають житло", - наголосив О.Третьяков.

За даними комітету, станом на липень 2018 р. додаткова потреба становила 16,7 млн грн. Згідно з розпорядженням Кабміну України від 4 липня 2018 р., кошти, передбачені на забезпечення житлом учасників АТО - внутрішніх переселенців, визнаних УБД або особами з інвалідністю внаслідок війни III групи, було збільшено саме на цю суму. На сьогодні сума видатків за відповідною бюджетною програмою на 2018 рік становить 41,7 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА