07:10 18.07.2018

"Укроборонпром" проводить розслідування у зв'язку з публікацією відео, знятого руферами на території Харківського бронетанкового заводу

2 хв читати
"Укроборонпром" проводить розслідування у зв'язку з публікацією відео, знятого руферами на території Харківського бронетанкового заводу

Танки на майданчику Харківського бронетанкового заводу, відео яких зняли і опублікували в Youtube місцеві руфери, є надлишковим майном Міністерства оборони, стверджують у ДК "Укроборонпром".

"Військова техніка, яка зафіксована на відео, є надлишковим майном Міністерства оборони України і належить Збройним силам України. На сьогодні, угоди між підприємствами концерну і Міноборони з відповідального зберігання цього майна не укладені. Хоча за останні роки" Укроборонпромом "неодноразово вживалися заходи для впорядкування цього питання", - йдеться в коментарі, поширеному прес-службою "Укроборонпрому".

У концерні стверджують, що згідно із законодавством у підприємства, що входять у нього, немає повноважень на відповідальне зберігання майна Міноборони і, відповідно, на фінансування витрат на його зберігання.

У прес-службі концерну також повідомили, що в зв'язку з публікацією відео "Укроборонпром" проводить розслідування стану охорони периметра підприємства.

Як повідомлялося, раніше в YouTube було опубліковано відео, автори якого стверджують, що безперешкодно проникли на майданчик, де зберігається 300 старих радянських танків і близько 10 нових. Вони стверджують, що це покинута військова база. Насправді, за описом розташування майданчика, відео знято на території Харківського бронетанкового заводу, де ремонтується військова техніка.

Пізніше Міноборони заявило, що відео знято на території одного з харківських підприємств, а не на покинутій базі ЗСУ.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.162 (незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян) Кримінального кодексу України і почав досудове розслідування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА