07:51 18.07.2018

Міжнародна підтримка відіграє важливу роль у розвитку та зміцненні Нацгвардії України

3 хв читати
Міжнародна підтримка відіграє важливу роль у розвитку та зміцненні Нацгвардії України

Під час зустрічі представників Національної гвардії України (НГУ) та Офісу оборонного співробітництва при посольстві США в Україні у вівторок обговорювалося взаємне співробітництво і міжнародна підтримка в розвитку і зміцненні Національної гвардії, повідомили в прес-службі НГУ.

"Сьогодні в Головному управлінні Національної гвардії України відбулась зустріч з представниками Офісу оборонного співробітництва при посольстві США в Україні. Під час зустрічі був представлений новопризначений офіцер двосторонніх зв'язків Офісу, а також сторони обговорили питання, що стосуються подальшої роботи", - йдеться в повідомленні на сайті відомства у вівторок.

Командувач НГУ генерал-полковник Юрій Аллеров зазначив, що міжнародна допомога, в тому числі і консультативна, відіграє важливу роль. НГУ тісно співпрацює з Національною гвардією Каліфорнії вже більше 25 років. Сьогодні представники обох силових структур активно беруть участь в роботі підкомітету Національної гвардії в багатонаціональному об'єднаному координаційному комітеті - платформі, на якій вирішуються питання надання допомоги Україні.

Командувач також відзначив, що допомога міжнародних партнерів, США - досить відчутна. Її можна бачити за результатами якісних змін в оснащенні та підготовці військовослужбовців.

"Під час візиту в США в Вашингтоні я мав можливість зустрітися зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером і розповісти йому про завдання і функції, які виконує НГУ, як складова сектора безпеки і оборони нашої держави, її роль в межах Операції об'єднаних сил, взаємодія зі ЗСУ. Ще однією темою став розвиток співробітництва Нацгвардії України з Національною гвардією Каліфорнії. Агресія з боку Російської Федерації, застосування гібридних форм і методів ведення бойових дій, надходження новітніх зразків військової техніки і озброєння змусили гвардію змінити підходи до підготовки особового складу та підрозділів, вводити досвід військових формувань передових країн світу", - додав генерал-полковник Ю.Аллеров.

Під час зустрічі він підкреслив, що проведення українсько-американських навчань "Fearless Guardian-2015», які проходили під керівництвом інструкторів Сухопутних військ США в Європі, дозволило підготувати більше 600 військовослужбовців НГУ і вперше інструкторів індивідуальної підготовки.

В інформації також уточнюється, що в навчальному центрі НГУ (м.Золочів) створений батальйон підготовки інструкторів для потреб НГУ. Відбулись навчання і здійснюють підготовку особового складу за різними напрямками понад 400 інструкторів.

"Сьогодні в НГУ питання індивідуальної підготовки особового складу вирішено повністю. Однак є потреба в підготовці підрозділів і штабів рівня бригади та батальйону. А одним з аспектів того, щоб такі здібності на достатньому рівні - є розвиток Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів "Старе", - сказано в повідомленні.

У 2017 році в Навчальному центрі НГУ (м.Золочів) створена школа підготовки молодших командирів (сержантів), де відбувається багаторівнева підготовка сержантського складу, а у військових частинах НГУ розгорнуті професійні сержантський і офіцерський корпуси.

За результатами зустрічі сторони домовилися про продовження співпраці з питань, які озвучувалися під час зустрічі. "Для того, щоб ця робота була ефективною, важливо чітко розуміти потреби НГУ. Тому ця і наступні зустрічі сприятимуть цьому", - зазначив начальник Офісу оборонного співробітництва при посольстві США в Україні полковник Роберт Пітерс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА