08:07 18.07.2018

Гройсман доручив вжити заходів за фактом отруєння дітей у дитячому таборі на Донеччині

2 хв читати
Гройсман доручив вжити заходів за фактом отруєння дітей у дитячому таборі на Донеччині

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам і відомствам вжити заходів за фактом отруєння дітей у таборі "Орлятко" в Донецькій області та перевірити інші дитячі заклади України.

"Отруєння дітей в таборі "Орлятко" на Донеччині. Доручив профільним міністерствам та відомствам вжити заходів щодо цієї ситуації", - написав В.Гройсман у своєму акаунті в Twitter у вівторок увечері.

Крім того, він доручив перевірити всі дитячі заклади України на дотримання санітарних норм і безпечного харчування. "Також будуть здійснені перевірки в дитячих закладах України на дотримання санітарних норм та безпечного харчування", - написав прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, у вівторок 17 липня в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Яструбок" (Соснове Лиманського району Донецької обл.) сталося масове харчове отруєння 60 дітей, із них госпіталізували 33 дитини.

Як повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Донецької області, 16 липня після вечері 60 дітей відчули погіршення здоров'я, підвищення температури та нудоту.

Нині госпіталізовано 33 дитини до медичних закладів Слов'янська, Краматорська та Лимана із симптомами гострого кишкового отруєння. Ухвалено рішення про госпіталізацію всіх дітей, що відчули погіршення здоров'я. Вік госпіталізованих - від 9 до 16 років.

Слов'янська місцева прокуратура за цим фактом внесла зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм із запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) КК України.

Вживаються необхідні заходи для встановлення причин масового отруєння дітей та притягнення винних до відповідальності. Відібрано зразки їжі, якою годували дітей.

Загалом у таборі перебуває 134 дитини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА