08:51 18.07.2018

У НАБУ не виключають зв'язку нападу на їхню будівлю в Києві з нардепом Дейдеєм і близьким родичем глави МВС

3 хв читати
У НАБУ не виключають зв'язку нападу на їхню будівлю в Києві з нардепом Дейдеєм і близьким родичем глави МВС

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) не виключають, що напад на будівлю Бюро у вівторок у Києві є спланованою провокацією з боку політичних сил, пов'язаних із народним депутатом Євгеном Дейдеєм і близьким родичем міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"17 липня 2018 року під час акції протесту організована група тітушок (молоді люди спортивної зовнішності - ІФ) між 11:00 і 12:00 увірвалася до будівлі НАБУ. Спочатку ці особи зайшли до громадської приймальні з метою передати звернення. У приміщенні приймальні вони зіпсували камеру відеоспостереження, виламали двері та металеву ролету, якими це приміщення відділено від режимної території, та увірвалися у хол НАБУ", - повідомляє прес-служба НАБУ у вівторок.

У Бюро заявляють, що представники поліції, які перебували поруч, не заважали їхнім діям. "Тільки після того, як ці так звані протестувальники почали трощити меблі та погрожувати працівникам НАБУ, представники МВС зайшли всередину і ввічливо попросили їх вийти", - йдеться в повідомленні.

"Не виключаємо, що сьогоднішні події є свідомою, спланованою та організованою провокацією з боку представників певних політичних сил. Це підтверджується як зв'язками одного з організаторів акції з фігурантами розслідувань НАБУ - народним депутатом Євгеном Дейдеем та близьким родичем міністра внутрішніх справ, так і пасивністю поліції стосовно правопорушників", - заявили в НАБУ.

У Бюро також заявляють, що мають підтвердження того, що учасників акції, серед яких були представники соціально незахищених верств населення, підвозили і вивозили організованими групами в обмін на певну матеріальну винагороду.

У НАБУ нагадали, що минулого тижня стало відомо про рішення прокурора САП закрити справу стосовно екс-заступника міністра внутрішніх справ та близького родича глави МВС. "Йдеться про так звану справу рюкзаків. НАБУ висловило категоричну незгоду з цим рішенням і вважає, що детективи зібрали достатньо доказів для передачі справи до суду за обвинуваченням у розтраті 14,5 млн грн бюджетних коштів", - зазначили в Бюро.

"Вважаємо, що акції 17 липня є атакою на НАБУ за його принципову позицію в розслідуванні корупції представників правлячої еліти", - йдеться в повідомленні.

НАБУ також оприлюднило фрагменти відеозаписів із камер спостереження, які демонструють протиправну поведінку протестувальників.

Раніше у вівторок до будівлі НАБУ в Києві увірвалися кілька осіб, які прийшли на мітинг за відставку директора Бюро Артема Ситника. Люди у футболках "певної асоціації" зайшли до холу Бюро, намагаючись влаштувати заворушення. Зокрема, вони розмалювали червоною фарбою написи на вивісках НАБУ, повісили на скляних дверях і вікнах біля входу плакати з критикою діяльності А.Ситника, а також поставили перед будівлею сміттєвий бак, написавши на ньому "Ситник". Потім протестувальники покинули приміщення Бюро.

Пізніше поліція повідомила, що розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України за фактом хуліганських дій групи осіб у будівлі НАБУ в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА