11:54 18.07.2018

Біля будівлі НАЗК у Києві встановили пам'ятник корупціонеру

1 хв читати

Біля будівлі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) у Києві в середу вранці активісти встановили пам'ятник корупціонеру.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", пам'ятник є позолоченою кліткою, всередині якої сидить позолочений манекен у кепці з мішками грошей.

Організатор акції, виконавчий директор антикорупційної платформи "ІнтегрітіЮА" Володимир Крейденко пояснив, що день встановлення пам'ятника обрано невипадково - це день народження відомого борця з апартеїдом, колишнього президента ПАР Нельсона Мандели.

"Цим пам'ятником ми хочемо показати чиновникам, що боротьбу з корупцією необхідно продовжувати і не зупинятися ні перед чим. Як ви знаєте, обсяги боротьби з таким явищем в Україні останнім часом зменшилися, Україна у світових рейтингах антикорупційних країн, як і раніше, посідає найнижчі позиції. Необхідно змінювати цю ситуацію", - сказав він.

В.Крейденко зазначив, що пам'ятник обійшовся організації в 1 тис. грн, а створювали його переважно своїми силами.

Відповідаючи на запитання, чи отримували активісти дозвіл у НАЗК на встановлення пам'ятника біля будівлі Агентства, представник організації сказав, що по такий дозвіл вони не зверталися, проте запросили керівництво НАЗК на церемонію встановлення.

Однак представників НАЗК на встановленні пам'ятника не було, співробітники Нацагентства поспішали на роботу, активісти не перешкоджали їм проходити до будівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА