12:33 18.07.2018

"Дніпроазот" не зобов'язаний узгоджувати з комітетом ціни на хлор

1 хв читати
"Дніпроазот" не зобов'язаний узгоджувати з комітетом ціни на хлор

Антимонопольний комітет України (АМКУ), у відповідь на звернення АТ "Дніпроазот" з проханням погодити підвищення цін на хлор, повідомив про відсутність необхідності проводити таке погодження.

"Комітет відповідно до своїх повноважень та завдань, визначених законодавством, не є ціновим регулятором... Ціни на хлор рідкий - вільні, самостійно встановлюються суб'єктом господарювання, на них не поширюється державне регулювання. Таким чином, якщо "Дніпроазот" впевнений в обґрунтованості підвищення цін на власну продукцію, жоден нормативно-правовий акт не забороняє таких дій", - зазначається в заяві АМКУ, поширеній у середу.

Водночас в АМКУ зазначили, що, у разі надходження заяв про зловживання виробником монопольним становищем при встановленні цін на продукцію, відомство має повноваження на них реагувати і проводити розслідування.

В АМКУ також наголосили, що часткова або повна відмова виробника-монополіста від реалізації товару, за відсутності його альтернативних джерел постачання, є зловживанням монопольним становищем.

Як повідомлялося, напередодні АТ "Дніпроазот" заявило про готовність відновити виробництво хлору, необхідного для роботи водоканалів, за умови узгодження АМКУ підвищення цін на таку продукцію.

З квітня ПАТ "Укрнафта" припинило переробку газу на потужностях "Дніпроазоту", після чого хімпідприємство зупинилося.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА