16:25 18.07.2018

Міносвіти підготувало новий порядок створення груп продовженого дня в школах

2 хв читати
Міносвіти підготувало новий порядок створення груп продовженого дня в школах

Міністерство освіти і науки України підготувало новий порядок створення груп продовженого дня в школах.

Як повідомляє в середу прес-служба Міносвіти, відповідний документ перебуває на реєстрації в Міністерстві юстиції України.

Зокрема, порядок передбачає більш комфортні умови для дітей, враховує особливості сільських і гірських місцевостей, а також вперше надає можливість відкривати інклюзивні групи.

Зазначається, що раніше затвердження порядку створення груп продовженого дня в школах було виключною компетенцією уряду, і відповідно, старе положення про групу продовженого дня уряд скасував у середу, 18 липня.

Згідно з повідомленням Міносвіти, в новому порядку закладені такі зміни: передбачена можливість створення інклюзивних та спеціальних груп продовженого дня, визначено особливості процедури їх відкриття, наповнюваності та організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами.

Також відзначено, що групи, як і основне навчання, мають формувати в учнів ключові компетентності, а також забезпечувати виконання індивідуальної програми розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Крім того, скасовано положення, що допускало комплектування груп в межах не менше 4-х вікових категорій (наприклад, учнів 2-5 класів).

"Тепер різниця в віці учнів з однієї групи не повинна перевищувати двох вікових груп (наприклад, з учнів 2-3 класів). Це допоможе забезпечити більш комфортні умови для дітей з урахуванням їхніх індивідуальних психологічних відмінностей і фізичного розвитку", - наголошують у міністерстві.

Водночас, заклади у сільській або гірській місцевості, як і раніше, зможуть створювати групи продовженого дня для учнів різного віку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА