16:31 18.07.2018

За фактами подій біля будівель НАБУ і САП 17 липня порушено дві справи за статтею "хуліганство"

2 хв читати
За фактами подій біля будівель НАБУ і САП 17 липня порушено дві справи за статтею "хуліганство"

За фактами подій біля будівель Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), які відбулися напередодні, 17 липня, зареєстровано два кримінальних провадження, повідомляє прокуратури м.Києва.

"Так, за фактом хуліганських дій, скоєних групою осіб, які увірвалися в приміщення НАБУ на вул.Василя Сурикова, пошкодивши при цьому вхідні двері і зовнішні ролети, зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство - ІФ)", - зазначено в повідомленні столичної прокуратури на сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні доручено Солом'янському управлінню й поліції в м.Києві.

"Крім того, в зв'язку з заворушеннями, що сталися під стінами будівлі САП на вул.Ісаакяна, зокрема ыз використанням зеленки щодо окремих учасників акції, до ЄРДР також внесено відомості по ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство - ІФ)", - зазначено в повідомленні.

Досудове розслідування за цим фактом здійснюватиме Шевченківське управління поліції в м.Києві.

"У свою чергу органи столичної прокуратури вживатимуть всіх заходів для забезпечення повного, всебічного і об'єктивного розслідування цих злочинів, за результатами яких діям учасників цих подій буде надано законної правової оцінки", - сказано в повідомленні прокуратури м.Києва.

Як повідомлялося, 17 липня біля будівлі САП в Києві відбулися кілька акцій за відставку керівника САП Назара Холодницького. Ще до початку акції невідомі облили зеленкою і закидали тортами одного з організаторів акції - голову правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, а також лідера Соціалістичної партії Іллю Ківу. Після цього В.Шабунін пішов до лікарні, де у нього діагностували хімічні опіки I ступеня обох очей.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в главку поліції м.Києва, двох чоловіків, які напали на В.Шабуніна, доправили до Шевченківського райуправління поліції, де щодо них склали адмінпротоколи за ст173 (дрібне хуліганство). Після складання протоколів їх відпустили.

Наступного дня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що доручив прокуратурі Києва зареєструвати кримінальне провадження за фактом подій біля будівлі САП, які відбулися 17 липня.

Крім того, 17 липня до будівлі НАБУ в Києві увірвалися кілька людей, які прийшли на мітинг за відставку директора Бюро Артема Ситника. Люди в футболках "якоїсь асоціації" зайшли до холу Бюро, намагаючись влаштувати безлад. Зокрема, вони обмалювали червоною фарбою написи на вивісках НАБУ, повісили на скляних дверях і вікнах біля входу плакати з критикою діяльності А.Ситника, а також поставили перед будівлею сміттєвий бак, написавши на ньому "Ситник". Потім протестувальники полишили приміщення Бюро.

Пізніше поліція повідомила, що розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України за фактом хуліганських дій групи осіб в будівлі НАБУ в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА